Vozaču pozlilo

Sudar dva kombija kod Vozuće: Povrijeđeno devet odbojkašica Slobode i dva vozača

Hronika03.03.19, 17:02h

Sudar dva kombija kod Vozuće: Povrijeđeno devet odbojkašica Slobode i dva vozača
Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša

 

Jedanaest osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se danas u 11.15 dogodila na regionalnom putu Banovići - Zavidovići, u mjestu Vozuća, saznaje Fena.


 
 Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se dva kombija,  "Iveco" s vozačem V. H. iz Tuzle i VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice.



 U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.



 - Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba - izjavio je za Fenu  dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.


 
 U OK Sloboda rečeno nam je da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.



 - Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti - rečeno je Feni na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.



 Fena je kontaktirala i vozača Vehbiju Hasića Iz Tuzle, koji je rekao da godinama prevozi na utakmice odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nezgoda. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na cesti imalo kontakt s drugim kombijem.



 - U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. S vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao "zračni jastuk" i spasio me. Međutim, povrijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim šta mi se desilo - izjavio je za Fenu vozač Vehbija Hasić.



 U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije povrijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak.



 Istraga o ovom događaju je u toku.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!