Reagovanje iz SDP-a

Denis Bećirović je ušao u Dom naroda sa više glasova od tri delegata SDA zajedno i on ne može biti njihov zamjenik

Front02.03.19, 11:56h

Denis Bećirović je ušao u Dom naroda sa više glasova od tri delegata SDA zajedno i on ne može biti njihov zamjenik
Ulogu SDA-ove političke rezerve i političkog privjeska prepuštamo strankama i političarima koji mjesecima javno zagovaraju i iskazuju ogromnu želju da budu politička ikebana aktuelne etnokratske vlasti

 

- Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje nelegitiman i licemjeran pokušaj imenovanja prof. dr. Denisa Bećirovića za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Zbog toga, obavještavamo javnost da je ovo još jedan nekorektan potez SDA, koji je izveden bez bilo kakvog znanja, pristanka i odobrenja Bećirovića i SDP-a BiH, saopšteno je iz ove stranke.

 

- Uzimajući u obzir kako potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH i delegat u ovom Domu prof. dr. Denis Bećirović nije prisustovao konstituirajućoj sjednici, zbog smrtnog slučaja u porodici, te time nije mogao preuzeti ni uvjerenje o svom mandatu, imenovanje u režiji tri delegata iz SDA (Izetbegovića, Sarajlića i Fazlića) smatramo apsolutno neprimjerenim činom. 

 

Ovim politički nemoralnim i nepristojnim činom je još jednom potvrđeno kako se od SDP BiH želi napraviti politički privjesak SDA-u, koja je odavno kontrolu državnog Doma naroda prepustila HDZ-u i SNSD-u, kako bi imala opravdanje u tome što je omogućila da ove dvije stranke vrše totalnu blokadu napretka Bosne i Hercegovine - navode iz SDP-a.

 

- SDP BiH i njegovi predstavnici neće biti ni zamjene, niti zamjenici SDA-ovih predstavnika u organima vlasti države Bosne i Hercegovine. Ulogu SDA-ove političke rezerve i političkog privjeska prepuštamo strankama i političarima koji mjesecima javno zagovaraju i iskazuju ogromnu želju da budu politička ikebana aktuelne etnokratske vlasti. Prof. dr. Denis Bećirović je izabran u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine legalno i u taj Dom ulazi sa većim brojem glasova nego što su na Općim izborima 2018. zajedno dobila sva tri aktuelna delegata SDA.

 

Nakon silnih pokušaja diskreditacije prof. dr. Denisa Bećirovića tokom izborne kampanje, očigledne izborne krađe, nelegitimno imenovanje za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka predstavlja nastavak prljavih pokušaja vladajućih struktura s ciljem diskreditiranja SDP-a i Denisa Bećirovića. 

 

SDP BiH zahtijeva da se odluka o nelegitimnom imenovanju stavi van snage u najkraćem mogućem roku, čime bi politički režiseri ovog neprihvatljivog i nepristojnog čina pokazali da posjeduju barem mrvicu ljudske i etičke dostojanstvenosti.

 

Ukoliko se to ne dogodi, Denis Bećirović će sam podnijeti ostavku na funkciju na koju je izabran bez svog odobrenja i saglasnosti - zaključuju u saopštenju iz SDP-a. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još