ZABORAVLJENI BOSANSKI ŠAMAC

Odata počast Sulejmanu Tihiću na Dan nezavisnosti BiH

Front01.03.19, 20:41h

Odata počast Sulejmanu Tihiću na Dan nezavisnosti BiH
Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države, te je učestvovao u mnogim političkim pregovorima važnim za našu domovinu. Bio je jedan od najuticajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH - saopćeno je iz PDA

 

 

Više od nekoliko stotina članova delegacije Pokreta demokratske akcije (PDA) Bosne i Hercegovine, na čelu sa Mirsadom Kukićem predsjednikom te stranke, danas su posjetili mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva BiH, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. 


- Na taj veliki nacionalni praznik BiH, u Bosanskom Šamcu, dijelu države koji je zaboravljen, kao i ranijih godina smo odali počast, takođe, velikom čovjeku kojeg ćemo pamtiti po njegovoj odanosti i požrtvovanosti BiH, državi u kojoj se zalagao da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru ili naciju. 


Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države, te je učestvovao u mnogim političkim pregovorima važnim za našu domovinu. Bio je jedan od najuticajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH - saopćeno je iz PDA. 


Pored lidera te stranke, bivšem članu Predsjedništva BiH počast su odali i predstavnici te stranke s područja Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, Brčko Distrikta, kao i žene i mladi ove političke organizacije.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!