Čestitali Dan nezavisnosti

Delegacije svih nivoa vlasti položile cvijeće na Kovačima: Čovjek se može razočarati u politiku i u vlast, ali ne i u svoju domovinu

Front01.03.19, 10:42h

Delegacije svih nivoa vlasti položile cvijeće na Kovačima: Čovjek se može razočarati u politiku i u vlast, ali ne i u svoju domovinu
Danas se u ovoj prilici, kako je kazao Džaferović, sjećamo i odajemo poštovanje najboljim bh. sinovima koji su svoje živote ugradili u slobodu u kojoj mi danas živimo

 

Delegacije državnih, federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i boračkih organizacija i drugih građana, danas su povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na mezarju Kovači odale počast i položile cvijeće na centralnom spomen-obilježju Bosanski Šehid i mezarju prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića

 

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović svim građanima u BiH i dijaspori čestitali su Dan nezavisnosti. 

 

- Na ovakvim mjestima prilika je da se sjetimo onih koji nisu sa nama, koji su poginuli za ovu zemlju, koji su dali sve što su mogli da daju, kao i onih koji su izgubili svoje zdravlje i dijelove tijela... I njima treba reći hvala za sve ovo što danas imamo -  izjavio je Komšić. 

 

Čovjek se, kako je dodao, može razočarati u politiku i u vlast, ali se ne može razočarati u svoju domovinu.   

 

Danas se u ovoj prilici, kako je kazao Džaferović, sjećamo i odajemo poštovanje najboljim bh. sinovima koji su svoje živote ugradili u slobodu u kojoj mi danas živimo. 

 

- Građani BiH su glasali, a najbolji sinovi su ugradili živote za cjelovitu, demokratsku državu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana na cijeloj njenoj teritoriji. BiH još uvijek nije u punom smislu država ravnopravnih ljudi. Postoje brojni primjeri diskriminacije, ali ja nimalo ne sumnjam da ćemo mi konačno postići svoj cilj, dakle cjelovitu i demokratsku BiH, državu u kojoj će svi narodi i svi građani biti ravnopravni na svakom pedlju njene teritorije. Ubijeđen sam da ćemo dokinuti sve oblike diskriminacije, da će BiH postati članica EU, NATO saveza i da će se u našoj zemlji obaviti sve potrebne ekonomske i društvene reforme kako bi ljudi ostajali u ovoj zemlji, kako bi mogli da žive od svoga rada – izjavio je Džaferović.   

 

Na mezarju Kovači, među ostalima, odali su počast i položili cvijeće: predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zatim delegacije OSBiH, Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Stranke demokratske akcije, te delegacije općina i brojnih boračkih organizacija iz cijele BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još