Emotivna poruka kapitena bh. reprezentacije

Edin Džeko čestitao Dan nezavisnosti: Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude!

Sport01.03.19, 10:00h

Edin Džeko čestitao Dan nezavisnosti: Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude!
Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo, napisao je Džeko

 

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti, a tim povodom oglasio se i kapiten bh. reprezentacije i napadač Rome Edin Džeko. Putem društvenih mreža čestitao je ovaj praznik.

 

Džeko je tako na Facebooku napisao:

 

"Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti. Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio.

 
Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo.


Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja.


Volim sto sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac.


Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine..", napisao je Edin Džeko na svom zvaničnom Facebook profilu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!