O trgovanju Bakira Izetbegovića

Bosić: Ne znam šta je protuusluga, ali je SDA ključ vlasti na državnom nivou dala Dodiku i Čoviću

Front22.02.19, 11:50h

Bosić: Ne znam šta je protuusluga, ali je SDA ključ vlasti na državnom nivou dala Dodiku i Čoviću
Najveće iznenađenje za mene je to što je SDA omogućila SNSD-u. SNSD i HDZ su dobile većinu i kontrolu Doma naroda. Po kojoj logici bi neko dao bilo kojoj stranci da ima ključ, pita se Bosić

 

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je Stranka demokratske akcije ključ zakonadavne vlasti na državnom nivou - dala Miloradu Dodiku.

 

On je pojasnio kako je u Narodnoj skupštini Republike Srpske potrebno 14 glasova da bi delegat prošao u Dom naroda državnog Parlamenta. Srpska demokratska stranka čiji je član, imala je 14 glasova dok je Savez nezavisnih socijaldemokratskih imao dvostruko više. Šta se, potom, dogodilo?

 

''Mislim da je čitava ta politička scena izgubila razum. Način na koji se biraju poslanici iz Republike Srpske u Dom naroda, ovaj put je trebalo 14 glasova u Narodnoj skupštini da bi delegat prošao u Doma naroda. SDS je imao 14 glasova, SNSD je imao 28. Oni su dobili četiri delegata tako što su sve satelitske stranke natjerali da svoje glasove daju listama SNSD-a. Najveće iznenađenje za mene je to što je SDA omogućila SNSD-u. SNSD i HDZ su dobile većinu i kontrolu Doma naroda. Po kojoj logici bi neko dao bilo kojoj stranci da ima ključ? SDA je obezbijedila HDZ-u i SNSD-u ključ zakonadavne vlasti. Ne znam šta se moglo istrgovati za tu uslugu'', ocijenio je Bosić.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!