Novoimenovani delegat u Klubu Srba

Vujović nije dobio potrebnu podršku za potpredsjedavajućeg Doma naroda

Front20.02.19, 16:21h

Vujović nije dobio potrebnu podršku za potpredsjedavajućeg Doma naroda
Dodaje da Klub Srba nije dao prijedlog za predsjedavajućeg svog Kluba jer se članovi nisu mogli usaglasiti to jest „pojedinci čekaju imenovanje nedostajuća tri delegata u ovom Klubu“

 

Potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda bit će izabran kada se SDA i SNSD sa svojim partnerima na nivou Federacije BiH dogovore - rekao je novoimenovani delegat u Klubu Srba Žarko Vujović

 

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Vujović nije dobio potrebnu većinu da bude imenovan za potpredsjedavajućeg Doma iz reda srpskog naroda. Za njega je glasalo 19 delegata, suzdržanih je bilo 15, a protiv 14. 

 

- Ovdje je prvenstveno riječ o neprincipijelnosti onih koji su u prošlom mandatu imenovali dopredsjedavajućeg iz srpskog naroda, iako Klub Srba nije bio popunjen - smatra Vujović. 

 

Dodaje da Klub Srba nije dao prijedlog za predsjedavajućeg svog Kluba jer se članovi nisu mogli usaglasiti to jest „pojedinci čekaju imenovanje nedostajuća tri delegata u ovom Klubu“.    

 

- Misle da će oni biti iz njihovih redova i da će onda imati većinu za imenovanje - rekao je Vujović.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!