Sukob na ljevici/ Damir Nikšić na društvenim mrežama

Bijedić je pomogao Nikšiću da dođe na čelo SDP-a umjesto Imamovića i Bešlagića. Sada će Nermin, jadnik, morati da me izbaci...

Front18.02.19, 13:12h

Bijedić je pomogao Nikšiću da dođe na čelo SDP-a umjesto Imamovića i Bešlagića. Sada će Nermin, jadnik, morati da me izbaci...
Između Nikšića i Bijedića sedmicu dana traje verbalni rat, a potonji je Nikšića prije nekoliko dana nazvao dezerterom koji je u naponu snage napustio zemlju

 

Nakon što je podigao prašinu svojim pojavljivanjem i nastupom na sjednici Glavnog odbora SDP-a, član ove partije i zastupnik u Skupštini KS-a Damir Nikšić je preko društvenih mreža nastavio kritikovati pojedine članove tuzlanskog SDP-a. On je na svom Facebook profilu podsjetio na aferu u koju je upleten Enver Bijedić, predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a. Naime, 2015. godine Tužilaštvo TK počelo je istragu o poslovanju Direkcije za izgradnju TK, na čijem čelu se nalazio Bijedić.

 

- Ovaj slučaj i dalje traje. Možda stane ako Bijedić dođe za predsjednika vlade TK. No, zanimljivo je da je Bijedić pomogao Nikšiću da dođe na poziciju predsjednika SDP-a umjesto Imamovića i Bešlagića. Sada će Nermin, jadnik, morati da me izbaci na insistiranje Bijedića. Toliko o reformama i demokratizaciji SDP-a. O borbi protiv korumpiranih struktura - da i ne govorimo, napisao je Nikšić na svom Facebook profilu.

 

On je podsjetio i na izjavu Željka Komšića kada je predsjednik DF-a Bijedića nazvao kriminalcem. Komšić i Bijedić su prošle godine vodili verbalni rat, a Bijedić je Komšiću uzvratio kazavši da je DF projekat SDA.

 

Između Nikšića i Bijedića sedmicu dana traje verbalni rat, a potonji je Nikšića prije nekoliko dana nazvao dezerterom koji je u naponu snage napustio zemlju.

 

U SDP-u još uvijek nije donesena odluka o tome na koji način će sankcionisati Nikšića zbog nedavnog incidenta.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 76

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još