VIDEO/ NA POTEZU JE DIREKTORICA IZETBEGOVIĆ

Dr. Dizdarević nakon povratka na KCUS: Zvali su me da radim vani, ali dok je Sebije, neću otići... Vraćam se gdje i pripadam!

Hronika17.02.19, 19:54h

Dr. Dizdarević nakon povratka na KCUS: Zvali su me da radim vani, ali dok je Sebije, neću otići... Vraćam se gdje i pripadam!
- U oktobru sam dobio otkaz na KCUS-u i trenutna direktorica je mislila da će joj na Sudu proći da održi bizarnost i apsurdnost te optužbe, međutim stvar je potpuno jasna. Vraćam se na posao, tamo gdje i pripadam - poručuje dr. Dizdarević nakon odluke Općinskog suda u Sarajevu

 


Ugledni neurohirurg, doktor Kemal Dizdarević vraća se na Odjeljenje neurohirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je u oktobru prošle godine dobio otkaz. Na radno mjesto vraća se po odluci Općinskog suda u Sarajevu, potvrdio je u emisji "Danas" (TV Alfa) doktor Dizdarević.


- Sud je donio očekivanu odluku, bilo bi teško povjerovati i da bi bilo uopšte drugačije, trebam se vratiti tamo gdje pripadam. U oktobru sam dobio otkaz na KCUS-u  i trenutna direktorica je mislila da će joj na Sudu proći da održi tu bizarnost i apsurdnost te optužbe, međutim stvar je potpuno jasna. Vraćam se na posao, tamo gdje i pripadam, a oni koji tamo ne pripadaju, bez obzira kakvi su, opet sam spreman da im pomognem - ističe Dizdarević.


Odluka je trenutno kod advokatice doktora Dizdarevića i, kako je objasnio, biće upućena KCUS-u radi izvršenja. Dosadašnja iskustva pokazuju da se direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović oglušivala na sudske odluke istog tipa, ali kako je kazao doktor Dizdarević, s ovom odlukom neće biti problema.


- Uglavnom su ljudi otišli. Prepali se i utekli, valjda su ih uvjerili da su sudovi pod kontrolom "Brace i Seke". Izgleda da nisu. Ja se čudim zašto se boje Sebije Izetbegović. Ona je nevažna. Ona se ni po čemu ne ističe, osim po talentu za spletkarenje, kazao je doktor Dizdarević.


Ponašanje Sebije Izetbegović je opisao kao "mentalno orgijanje". Kazao je da ima pozive da radi vani, ali, kako kaže, dok je Sebije, neće otići.


Intervju sa dr. Dizdarevićem pogledajte u priloženom videu...

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još