Povećavaju broj letova ka gradovima u bivšoj Jugoslaviji

Turkish Airlines 'mjerka' još jednu destinaciju u BiH

Biznis Klub14.02.19, 13:09h

Turkish Airlines 'mjerka' još jednu destinaciju u BiH
Od početka ljetne sezone planirana su tri dnevna leta, odnosno ukupno 21 let sedmično između Istanbula i Sarajeva

 

Turkish Airlines planira povećati broj letova ka gradovima u bivšoj Jugoslaviji ovog ljeta. Kompanija ima linije ka svim glavnim gradovima u regionu, a najveći broj letova i dalje će imati sa Sarajevom ovog ljeta.

 

Od početka ljetne sezone planirana su tri dnevna leta, odnosno ukupno 21 let sedmično između Istanbula i Sarajeva.

 

Osim toga, obavit će i više od 220 čarter četova iz Antalije do glavnog grada BiH od maja do septembra. Ove letove će realizirati kćerka-firma AnadoluJet.

 

Turkish Airlines također razmatra uvođenje druge destinacije u BiH – Mostara. To će zavisiti od toga da li će ispregovarati subvencije od lokalnih vlasti, poput onih koje imaju Croatia Airlines i Eurowings, koji lete iz ovog grada.

 

U Hrvatskoj, Turkish Airlines će imati dva leta dnevno za Dubrovnik, u odnosu na 11 sedmično prošlog ljeta.

 

Također će povećati broj letova za Podgoricu za jedan, na ukupno 14 sedmično.  

 

Uprkos pokušajima da povećaju broj letova za Beograd, Turkish Airlines će nastaviti sa dva dnevna leta između Istanbula i glavnog grada Srbije ovog ljeta.   

 

Prošle godine Direkcija za civilnu avijaciju Srbije odbila je za zahtjev Turkish Airlinesa da jedan od dva dnevna leta obavlja sa avionom Airbus A330-200 tokom ljetne sezone, a kasnije je odbijen i zahtjev da se uvedu dodatna četiri leta sedmično između Istanbula i Beograda od septembra 2018.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!