Premijer KS najavio

Forto: Bit će obavljen razgovor s mladićem u vezi nagrade za prijavu Edina Gačića

Front13.02.19, 13:41h

Forto: Bit će obavljen razgovor s mladićem u vezi nagrade za prijavu Edina Gačića
Za Gačićem se, podsjećamo, tragalo od ponedjeljka prošle sedmice nakon što je u mjestu Podorašac u općini Konjic ubio trgovca Sauda Sultanića, pa sve do subote, kada je u mjestu Suhodol, nedaleko od Tarčina, pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića

 

Nakon medijskog istupa muškarca koji tvrde da je njegova informacija o kretanju Edina Gačića pomogla policiji da serijskog ubicu locira, oglasio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je najavio konkretnu reakciju, piše N1.

 

Forto je, naime, poručio da će biti obavljen razgovor s mladićem.

 

- Kao što smo rekli juče na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice vezane za raspisanu nagradu. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara sa osobom, koja tvrdi da joj pripada nagrada - kazao je Forto.

 

Za Gačićem se, podsjećamo, tragalo od ponedjeljka prošle sedmice nakon što je u mjestu Podorašac u općini Konjic ubio trgovca Sauda Sultanića, pa sve do subote, kada je u mjestu Suhodol, nedaleko od Tarčina, pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, nakon čega je istragu pokrenulo i Tužilaštvo KS.

 

On je ubijen jučer u razmjeni vatre s pripadnicima Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!