poriče da je to djelo njenih sinova

Babić povodom navodnih prijetnji Jašarspahiću: 'Jako je moderno biti ugroženi novinar! Skreće pažnju na sebe!'

Hronika13.02.19, 10:30h

Babić povodom navodnih prijetnji Jašarspahiću: 'Jako je moderno biti ugroženi novinar! Skreće pažnju na sebe!'
- Otiđi u policiju. Prate te svakako. Insallah ide kazna od Allaha, jedna je od poruka koju je sin načelnice Babić uputio novinaru


Novinar Federalne televizije te vlasnik informativnog portala Visoko.co.ba Adnan Jašarspahić zbog prijetnji podnio je prijavu policiji protiv sinova načelnice Općine Visoko Amre Babić.

 

Navodi da mu je prijećeno zbog kritičkog pisanja o radu načelnice Babić.

 

- Sinovi načelnice Općine Visoko mi prijete. Prijavio sam ih. Vjerujem u rad policije i tužilaštva i nadam se da će oni riješiti ovaj problem, kazao nam je Jašarspahić.

 

Prijećeno mu je putem društvenih mreža i poruka na Viberu.

 

- Otiđi u policiju. Prate te svakako. Insallah ide kazna od Allaha, jedna je od poruka koju je sin načelnice Babić uputio novinaru.

 

Jašarspahić je za Oslobodjenje poslao i printskrinove poruka, kao i prijavu podnesenu policiji. Ovaj portal kontaktirao je također i načelnicu Babić koja poriče da su njeni sinovi prijetili novinaru.

 

- Tu je riječ o klasičnoj zamjeni teza. Mislim da je gospodin Jašaspahić izgubio dodatne prihode i on na ovaj način pokušava da pažnju javnosti skrene na sebe. S obzirom na to da je moderno u našem društvu biti ugrožen i da je jako moderno biti ugrožen novinar, onda je on pokušao da napravi sliku kako je on ugroženi novinar. Od koga je ugrožen? Eto, od moje djece, kazala je Babić i dodala kako mi "nažalost živimo u sistemu u kojem je dozvoljeno da bilo ko po bilo kom osnovu putem SMS-a ili društvenih mreža pokrene određene postupke" - navela je Babić.

 

Kompletan tekst i printskrinove pronađite ovdje

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još