nakon likvidacije edina gačića uviđaj u toku

Aljoša Čampara: Zaista sam ponosan na pripadnike policije... Država je dužna voditi brigu o Begićevoj porodici...

Hronika12.02.19, 20:28h

Aljoša Čampara: Zaista sam ponosan na pripadnike policije... Država je dužna voditi brigu o Begićevoj porodici...
"Policajac je dobro. Mogu reći da se osjeća dobro", kazao je kratko Čampara

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je za Anadolu Agency (AA) kazao da se pripadnik policije, koji je ranjen u razmjeni vatre tokom akcije u kojoj je ubijen Edin Gačić, osjeća dobro i da je van životne opasnosti.

 

"Policajac je dobro. Mogu reći da se osjeća dobro", kazao je kratko Čampara.

 

Naglasio je da je posebno ponosan na pripadnike policije koji su pomogli da ubica bude likvidiran.

 

"Zaista sam ponosan na pripadnike policije. Oni su kao i uvijek vrlo profesionalno i odgovorno izvršili svoj zadatak. Važno je da je na kraju ubica likvidiran", rekao je federalni ministar unutrašnjih poslova.

 

Napomenuo je da je država dužna voditi brigu o porodici policajca Mahira Begića kojeg je Gačić usmrtio prije nekoliko dana.

 

"Nakon svega, ostao je žal za ubijenim pripadnikom policije Mahirom Begićem. Mi smo ipak sada dužni da vodimo brigu o njegovoj porodici", rekao je Čampara.

 

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija je za njim tragala od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

 

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva; 1998. godine je ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

 

U toku uviđaj

 

Jake policijske snage raspoređene su na mjestu likvidacije višestrukog ubice Edina Gačića, u mjestu Zabrđe nedaleko od Lepenice, gdje je i večeras nastavljen uviđaj, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Kako javlja reporter AA s mjesta događaja, na području gdje je u poslijepodnevnim satima ubijen Gačić, nalazi se i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

 

(Foto: AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još