press konferencija otkrila detalje najpraćenijeg događaja u bih

Forto, Katica i Halilović o likvidaciji Gačića: Nije htio da se preda, ali... Nije bilo šanse da se izvuče

Hronika12.02.19, 17:56h

 Forto, Katica i Halilović o likvidaciji Gačića: Nije htio da se preda, ali... Nije bilo šanse da se izvuče
Edin Gačić ubijen je nakon višednevne policijske akcije na području kod Kiseljaka oko 16 i 20

 

Nakon nekoliko dana potrage, dobrom koordinacijom kantonalnih i policijskih agencija, danas je napokon, lociran i ubijen višestruki ubica Edin Gačić. 

 

- Poslijepodne je lociran, Gačić nije htio da se preda te je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Ubijen između mjesta Koščan i Lepenice U razmjeni vatre je lakše ranjen policajac – kazao je na konferenciji za medije komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović. 

 

Dodao je da je uviđaj u toku a operativnom akcijom je eliminirana sigurnosna prijetnja. 

 

On je podsjetio da je istragu protiv Gačića vodilo Kantonalno tužilaštvo KS, nakon čega je MUP KS formirao Operativni štab u koji je uključena Federalna uprava policije, policija iz drugih kantona, kao i policijske agencije. 

 

Obavještajna agencija (OSA) je, rekao je Halilović, sinoć podijelila informaciju da je Gačić lociran u dijelu Hadžića, na osnovu toga je sačinjen Operativni plan štaba i jutros su krenuli u akciju na širem lokalitetu općina Hadžići i Kiseljak. 

 

- Policijske snage mogu izvršiti bilo koji zadatak ukoliko se stvori pretpostavka za to i ukoliko postoji dobra koordinacija - zaključio je Halilović. 

 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i Ministar MUP KS Admir Katica su kazali da je ovo bila najmasovnija akcija policije. 

 

Zahvalili su policiji na hrabrosti i upornosti, te su pohvalili i sve pripadnike policije koji su bili uključeni u akciju, a učestvovalo ih je više od 1.200. 

 

Forto i Katica su zahvalili i građanima na saradnji koji su bili uz policiju, pružali informacije, a policija je sve te informacije provjeravala. 

 

Gačić je prošlog ponedjeljka u Podorašcu kod Konjica hicima iz vatrenog oružja ubio Sauda Sultanića, vlasnika lokalne trgovine, nakon čega se dao u bijeg, a u naselju Tarčin kod Hadžića pronađeno je tijelo policajca Mahira Begića, za čije ubistvo se također sumnjiči ubijeni Gačić. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još