Turbulencije u BH bloku

Iz DF-a odgovaraju Našoj stranci: Tražimo da kaznite Sanju Renić zbog bezočnog pljuvanja po Željku Komšiću!

Front11.02.19, 11:13h

Iz DF-a odgovaraju Našoj stranci: Tražimo da kaznite Sanju Renić zbog bezočnog pljuvanja po Željku Komšiću!
Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, zastupnica NS u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na svom facebook profilu, Željka Komšića, člana Predsjedništva BIH naziva „smećem“

 

Nakon što je Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, na svom Twitter računu Željka Komšića nazvala smećem, Kantonalni odbor DF ZDK i Klub zastupnika DF-a u Skupštini ZDK uputio je saopćenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

 

Grube uvrede na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a od strane svih onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju „etničkih torova“, nešto su što smo imali prilike slušati neposredno prije, ali i nakon Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Kad grube uvrede i bezočno pljuvanje po članu Predsjedništva ove zemlje dolazi od strane članova Predsjedništva stranke koja je formalno u BH bloku, a koji bi trebao da se zalaže prvenstveno za ukidanje kršenja ljudskih prava svih građana u ovoj zemlji, onda taj čin postaje još drastičniji primjer koji bez odlaganja zahtjeva odgovornost i sankciju.

 

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, zastupnica NS u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na svom facebook profilu, Željka Komšića, člana Predsjedništva BIH naziva „smećem“. Kantonalni odbor Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona kao i Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona izražavaju duboko žaljenje zbog ovakvog nepromišljenog, nedopustivog i skandaloznog ponašanja kantonalne zastupnice Naše stranke Sanje Renić i ne želeći da prepisku o ovako ozbiljnim situacijama vodimo putem društvenih mreža kroz svoje zvanično saopštenje tražimo od rukovodstva Naše stranke da osude ovaj sramni čin. Kako se u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i na nivou stranaka BH bloka očekuje korektna suradnja i povjerenje bez kojeg nema snažnog puta ka zajedničkom cilju, očuvanju integriteta ove zemlje svi oni koji svojim djelovanjem narušavaju put povjerenja nemaju šta tražiti u BH bloku.

 

U konačnici, teške uvrede izrečene u javnom prostoru na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine od strane izabrane zastupnice u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona bez epiloga koji pokreće pitanje odgovornosti sve dalje napore u pravcu korektne suradnje BH bloka u ZDK čini upitnim - stoji u reakciji Naše stranke.

 

sanja-renic-o-komsicu

 

(DEPO PORTAL, BLIN AMGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još