Kako došao, tako i otišao

Burno u Turističkoj zajednici KS: Midhat Hubijar smijenjen, za direktora vraćen Nermin Muzur

Hronika08.02.19, 10:23h

Burno u Turističkoj zajednici KS: Midhat Hubijar smijenjen, za direktora vraćen Nermin Muzur
Na isti način u junu 2018. godine sa funkcije direktora smijenjen Muzur, a Hubijar postavljen za predsjedavajućeg Povjereništva

 

 

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo donijeta je odluka o raspuštanju Skupštine Turističke zajednice KS, te o smjeni direktora Midhata Hubijara (SDA).

 

Na sjedici je imenovano Povjerenstvo na čelu sa Nerminom Muzurom, bivšim direktorom Turističke zajednice KS, a sada zastupnikom Naroda i pravde u Parlamentu FBiH.


Inače, na isti način u junu 2018. godine sa funkcije direktora smijenjen Muzur, a Hubijar postavljen za predsjedavajućeg Povjereništva.


U Povjerenstvu Turističke zajednice KS za članove su osim Muzura imenovani bivša zastupnica u Skupštini KS Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal, nekadašnja savjetnica federalne ministrice za turizam i okoliš Edite Đapo.

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizim KS, Vlada je donijela Odluku o imenovanju Povjerenstva u Turističkoj zajednici KS. Dostavom te odluke, Turističkoj zajednici  prestaju sa radom svi njeni organi i to: Skupština, Nadzorni odbor, Turističko vijeće, predsjednik Turističke zajednice i Ured za podršku turizmu, a njihove ovlasti preuzima imenovano Povjerenstvo. 

 

Povjerenstvo će osigurati djelovanje Turističke zajednice KS do uspostavljanja upravljačkih organa te otkloniti razloge zbog kojih je došlo do raspuštanja Skupštine Turističke zajednice.   

 

Istovremeno, Povjerenstvo će uz saglasnost Ministarstva privrede raspisati izbore za izbor organa u TZ u roku od 60 dana, a do njihovog imenovanja u redovom postupku, Turističku zajednicu će predstavljati i zastupati predsjednik Povjerenstva, saopćeno je iz Press-službe KS-a. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još