Oglasio se sa nepoznate lokacije

Dragičević: Nisam u bjekstvu i ne bojim se, ali neće me ubiti kao Davida!

Hronika06.02.19, 19:18h

Dragičević: Nisam u bjekstvu i ne bojim se, ali neće me ubiti kao Davida!
Neosnovano su nas hapsili, mene, Davidovu majku, tukli su žene i djecu u 21. stoljeću u centru grada, a međunarodna zajednica nije reagovala. Neće ni reagovati dok ne padne krv

 

 

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, bio je ekskluzivni gost u emisiji "Dan uživo" na N1 televiziji.


Ovo je prvo obraćanje Dragičevića medijima nakon nestanka krajem prošle godine u Banjoj Luci.

 

Dragičević je u emisiji "Dan uživo" govorio o razlozima svog odlaska, slučaju koji još uvijek nije dobio svoj epilog, kao i o planovima.

 

Kazao je kako neće otkriti lokaciju na kojoj se nalazi, ali je rekao da je u dobrim rukama, među dobrim ljudima i na sigurnom.

 

Podsjećajući na decembarska hapšenja u Banjoj Luci, kazao je da je to lična osveta Milorada Dodika, Dragana Lukača i institucija RS-a prema njemu, kao i pokušaj njegove likvidacije.

 

- Nije im uspjelo i neće i upsjeti. Neće me ubiti kao Davida. Ne bojim se, ja sam se sklonio, a neka se oni boje. Mene hoće da ubiju Dodik, Lukač, Ilić... Zašto bih ja to dozvolio, nisam budala, kazao je Davor, dodavši kako je već par dana na slobodnom.

 

- Neću doći da mi stave lisice. Ja ako dođem, doći ću na drugi način. Neće me se tako lako riješiti, poručio je Dragičević.

 

Rekao je kako postoje dokazi za njegovu likvidaciju, ali, kako kaže, "ne zna kome da ih ponudi".

 

- Ovo je lična osveta vrha RS-a. Žele da satru porodicu Dragičević, ja ne mogu ići u svoju kuću, u svoj grad. Eto, kakva nam je država, institucije..., kazao je Dragičević, apelujući na sve građane BiH da se moraju osloboditi, "jer su zarobljeni".

 

- Živite u državi u kojoj nema ni reda ni zakona, nema pravne države, smatra.

 

Naglasio je da nije u bjekstvu niti azilu, već se sklonio da ga ne likvidiraju.

 

- Trebao sam biti sa sinom za njegov 22. rođendan, a taj dan sam pristupio slobodnoj tertortiji.

 

Govorio je i o nezadovoljstvu radom međunarodne zajednice.

 

- Nismo nikada dobili tu pomoć. Neosnovano su nas hapsili, mene, Davidovu majku, tukli su žene i djecu u 21. stoljeću u centru grada, a međunarodna zajednica nije reagovala. Neće ni reagovati dok ne padne krv, kazao je, između ostalog, Dragičević, gostujući na N1.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još