Ukupno 26 žrtava

Crne brojke: Epidemija uzima danak, u RS od gripe za vikend umrlo deset osoba

Hronika04.02.19, 18:02h

Crne brojke: Epidemija uzima danak, u RS od gripe za vikend umrlo deset osoba
Od 21. januara do danas u tom bh. etnitetu od gripe je preminulo ukupno 26 osoba

 

Deset pacijenata preminulo je od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija u Republici Srpskoj, u periodu od 1. do 3. februara ove godine, potvrđeno je danas iz Instituta za javno zdravstvo u tom bh. entitetu.

 

Univerzitetski klinički centar RS-a je prijavio pet, a bolnice u Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju te Psihijatrijska bolnica na Sokocu, prijavile su po jednog preminulog pacijenta.

 

Radi se o osobama koje su bile teški hronični bolesnici, sa više komorbiditeta, a većina je već prethodno bila hospitalizovana zbog liječenja osnovnih bolesti, navodi se u saopćenju iz Instituta.

 

Od 21. januara do danas u tom bh. etnitetu od gripe je preminulo ukupno 26 osoba.

 

Iz Instituta podsjećaju da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo, te da se prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!