Saniraju posljedice olujnog vjetra

Ekipe 'Parka' već nekoliko sati na terenu, uklanjaju i sijeku polomljena stabla

Hronika03.02.19, 15:13h

Ekipe 'Parka' već nekoliko sati na terenu, uklanjaju i sijeku polomljena stabla
Ekipe “Parka" bez obzira na jaku kišu koja pada i vremenske uslove ostat će i dalje na terenu i obaviti sve intervencije, zajedno sa pripadnicima policijskih uprava ili civilne zaštite

 

Jak vjetar u toku noći sa subote na nedjelju uzrokovao je rušenje nekoliko stabala u Sarajevu, a ekipe preduzeća “Park” specijalizovane za uklanjanje i sječu stabala već nekoliko sati su na terenu. 

 

U saradnji sa policijskim stanicama pojedinih općina i na njihov poziv ekipe “Parka” opremljene autokorpama i radnom snagom osposobljenom za ovakve poslove rade na sječi polomljenih dijelova stabala i njihovom uklanjanju sa saobraćajnica, pristupnih puteva i slično. 

 

Na Dobrinji, u ulici Šefika Dorića, tokom noći vjetar je polomio stablo smrče, koje je u potpunosti zatvorilo pristupne puteve do stambenih objekata, garaža, a nakon policijskog uviđaja ekipa “Park”- pomoću motornih pila i mehanizacije, uklonila je dijelove polomljenog stabla i oslobodila prolaz građanima i automobilima. 

 

Sličnu intervenciju ekipa “Parka” imala je i na saobraćajnici prema Trebeviću, gdje je usljed jakog vjetra stablo palo na kolovoz i zaustavilo odvijanje saobraćaja. Intervencija je obavljena uspješno, porušeno stablo je uklonjeno i saobraćaj prema Trebeviću je normaliziran. 

 

Ekipe preduzeća “Park” intervenisale su i u naseljima Lužani i Otes na Ilidži, gdje je također usljed jakog nevremena došlo do obrušavanja dva stabla. 

 

- Trenutno imamo dojavu da je i u Butmirskoj cesti vjetar polomio dva stabla platana, čeka se da pripadnici PU Ilidža završe uviđaj, a ekipa “Parka” će nakon toga pristupiti sječi i uklanjanju polomljenih stabala koji su pali na saobraćajnicu - saopćili su iz preduzeća "Park". 

 

Ekipe “Parka", kako se navodi u saopćenju,  bez obzira na jaku kišu koja pada i vremenske uslove ostat će i dalje na terenu i obaviti sve intervencije, zajedno sa pripadnicima policijskih uprava ili civilne zaštite. 

 

Ujedno upućuju i apel građanima da kada su ovakve vremenske prilike povedu više računa o mjestima gdje parkiraju svoje automobile, s jedne strane zato što njihova vozila mogu biti oštećena ukoliko su parkirana u blizini stabala, kao i zbog toga što parkirani automobili otežavaju pristup i intervencije ekipi “Parka”  pomoću mehanizacije na terenu ukoliko je došlo do obrušavanja stabla.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!