Problemi širom BiH

U općini Jezero nekoliko kuća zaplavljeno, nabujali Vrbas odnio pontonski most

Hronika03.02.19, 12:08h

U općini Jezero nekoliko kuća zaplavljeno, nabujali Vrbas odnio pontonski most
Jak vjetar uzrokovao je štetu i prekid isporuke struje potrošačima

 

Vodostaj rijeka u Republici Srpskoj (RS) je u porastu, ali ispod kote redovne odbrane od poplava, podaci su entitetskog Hidrometeorološkog zavoda. 

 

Najveći rast vodostaja ima Bosna u dobojskoj regiji, oko 90 cm. 

 

Sava ima povećanje vodostaja u prosjeku oko 30 cm. 

 

-U općini Jezero rijeka Pliva i rječica Jošavka zaplavile su nekoliko kuća. Ulica 21. novembra zatvorena je za saobraćaj – saopćeno je iz Civilne zaštite RS-a. 

 

Jak vjetar uzrokovao je štetu i prekid isporuke struje potrošačima. 

 

Ekipe nadležnih elektrodistribucija su, kako dodaju, na terenu u Banjoj Luci, Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu, Palama, Sokocu, Rogatici…

 

Nabujali Vrbas odnio pontonski most

 

Nabujali Vrbas jutros je odnio pomoćni pontonski most, koji služi za odvijanje saobraćaja pored Vrbaskog mosta u izgradnji.

 

Spomenuti privremeni most spaja dvije obale Vrbasa i služi za privremeno odvijanje saobraćaja na putu Bugojno - Novi Travnik.

 

Saobraćaj je na ovom dijelu puta u potpunosti obustavljen i koriste se zaobilazni putevi kroz bugojansku mjesnu zajednicu Kandija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!