Civilna zaštita prati situaciju

Kiša i naglo otopljeni snijeg donijeli probleme u Zenici: Izlio se potok, odsječena sela

Hronika03.02.19, 11:32h

Kiša i naglo otopljeni snijeg donijeli probleme u Zenici: Izlio se potok, odsječena sela
Mještanin Bistričaka Senad Kruško potvrdio je da je, zbog izlijevanja Vukotićkog potoka, odsječen jedan dio sela Vukotići te Jastrebac

 

Naglo topljenje snijega i kiša koja od sinoć pada, prouzročili su probleme u nekoliko zeničkih naselja - izjavio je za Fenu direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić

 

-To je stara boljka u Zenici, izlili su se potoci, začepili odvodi... U nekoliko naselja imamo problema, ali smo alarmirali Gradsku upravu CZ Zenica pa ćemo pratiti situaciju tokom dana - kaže Aličić, koji dodaje kako Operativni centar CZZDK nije zaprimio pozive iz drugih općina u ZDK. 

 

-Vodostaj rijeke Bosne još uvijek nije tako visok, tako da nema izlijevanja Bosne u naseljima kroz koja polazi u ZDK- kaže Aličić. 

 

Mještanin Bistričaka Senad Kruško potvrdio  je da je, zbog izlijevanja Vukotićkog potoka, odsječen jedan dio sela Vukotići te Jastrebac. 

 

- U tom kraju imamo tri teška bolesnika, do kojih ne možemo doći, jer put je još od sinoć u blokadi- kaže Kruško, koji se nada da će nadležne službe brzo intervenirati i omogućiti komunikaciju na putu Bistričak – Jastrebac.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!