VIDEO/ POVODOM AKTUELNIH ZBIVANJA OKO KCUS-A

Damir Nikšić iznio strašne podatke: 'Spengali' su doktora na Jagomir jer je tražio razgovor sa direktoricom Izetbegović!

Front02.02.19, 22:27h

Damir Nikšić iznio strašne podatke: 'Spengali' su doktora na Jagomir jer je tražio razgovor sa direktoricom Izetbegović!
Sistem u kojem trenutno fuknkcioniše KCUS uporedio je sa najgorim totalitarnim režimima, poput današnje Sjeverne Koreje ili nekadašnje Staljinove diktature, a porodicu Izetbegović okvalifikovao kao dinastiju

 

 

Osvrćući se na aktuelna dešavanja u i oko Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, kao i na djelovanje direktorice glavne zdravstvene ustanove u BiH Sebije Izetbegović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić u svom novom video uratku iznio je zastrašujuće podatke.

 

Povodom posljednje press konferencije i odnosa prema novinarima, sistem u kojem trenutno fuknkcioniše KCUS uporedio je sa najgorim totalitarnim režimima, poput današnje Sjeverne Koreje ili nekadašnje Staljinove diktature, a porodicu Izetbegović okvalifikovao kao dinastiju.


Komentarisao je i odlazak (88) doktora, izuzetnih ljekarskih srtučnjaka iz ove zdravstvene ustanove, kao i često pominjanje u javnosti - vršenje mobinga nad uposlenicima KCUS-a.

 
Nikšić se u svom video obraćanju javnosti osvrnuo i na činjenicu da je Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH u 2017. godini imalo budžet od 408 miliona KM, od kojih je 5.180.000 KM namijenjeno za liječenje oboljele djece u inostranstvu. No, potrošeno je daleko manje...

 

- Predsjednica komisije koja odlučuje koja djeca idu u inostranstvo je također gospođa Izetbegović. Na ovo mi je skrenuta pažnja... Gospođa Izetbegović je sjajan doktor, moj Rafi je rođen na carski rez i ona ga je donijela na svijet. I ja sam joj beskrajno zahvalan, i na plakatima kada smo je vidjeli, mi smo Rafiju govorili - eno tete koja te je donijela na ovaj svijet... Ali nije isto biti dobar doktor i znati rukovoditi... Nije mi jasno zašto je odobreno liječenje samo 24 djece vani, a 37 nije odobreno - jer nisu imala na vrijeme mišljenje konzilija. A zašto? - pita se Nikšić i odgovara... 

 

Pogledajte video!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)     


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još