Djevojčica se šest dana vodila kao nestala

Kenan Kršo osuđen na osam godina zatvora zbog otmice i spolnog odnosa sa 12-godišnjim djetetom

Hronika01.02.19, 09:55h

 Kenan Kršo osuđen na osam godina zatvora zbog otmice i spolnog odnosa sa 12-godišnjim djetetom
Zbog pomaganja Krši prilikom izvršenja krivičnog djela oduzimanja djeteta, Jasmin Zunđa je dobio godinu i po zatvora

 

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu danas je Kenan Kršo osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog spolnog odnosa s djetetom i krivičnog djela oduzimanja djeteta.

 

Zbog pomaganja Krši prilikom izvršenja krivičnog djela oduzimanja djeteta, Jasmin Zunđa je dobio godinu i po zatvora, potvrdila je za Oslobođenje Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

 

Kršo i Zunđa su, podsjećamo uhapšeni nakon što je majka 12-godišnje djevojčice prijavila njen nestanak a za sve je optužila upravo Kršu.

 

Djevojčica se kao nestala vodila šest dana. Njena majka prijavila je nestanak 17. novembra 2017. godine. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je, kako je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima i koji je želio da mu 12-godišnjakinja bude druga žena.

 

Kršo je odranije poznat policiji zbog uznemiravanju stanovništva u lokalnoj džamiji na Breki, te dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima.

 

Prošle godine uhapšen je u Bugarskoj, potom preko Srbije izručen bh. vlastima.

 

Na ročištu za izjašnjenje on je negirao krivnju za krivična djela za koja se tereti.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još