Duge cijevi 'prevaspitavaju' omladinu ili...

Specijalci presreću i privode ljude po Istočnom Sarajevu i Dobrinji: Dešavaju se zabrinjavajuće stvari

Hronika01.02.19, 08:01h

Specijalci presreću i privode ljude po Istočnom Sarajevu i Dobrinji: Dešavaju se zabrinjavajuće stvari
Da se na području Policijske uprave Istočno Sarajevo nešto dešava govore i komentari na društvenim mrežama

 

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS naoružani dugim cijevima proteklih dana su sve češće na ulicama Pala i Istočnog Sarajeva, ali zvaničnih saopštenja o ovim aktivnostima nema, pa građane muči sumnja.

 

Dok jedni ističu da je konačno došlo vrijeme za obračun s teškim kriminalom na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, drugi navode da policija na meti ima mladiće koji nemaju veze s kriminalnim grupama.

 

Izvor Srpskainfo.com blizak bezbjednosnim agencijama navodi da su se u posljednje vrijeme na području Istočnog Sarajeva počele dešavati zabrinjavajuće stvari.

 

– Pojavile su se kriminalne grupe koje su počele reketirati privrednike. Istovremeno, zapaljeni su automobili uglednijih građana, a posebno se ističe još uvijek nerasvijetljeno ubistvo Miloša Ostojića (30) koje se dogodilo 1. januara – objasnio je naš izvor.

 

Tortura

 

Dok jedni opravdavaju dolazak specijalaca s dugim cijevima i njihovo “prevaspitavanje” odmetnute omladine, redakciji Srpskainfo dostavljeni su podaci sa imenima mladića koji su “preživjeli torturu”.

 

U prilog izjavama dostavljen je i video snimak mladića sa vidnim povredama glave i tijela, koji je snimljen u bolnici.

 

U pomenutim izjavama navodi se da od sredine januara ove godine uniformisani policajci, ali i inspektori u civilu, presreću mahom mlađe stanovnike, pretresaju ih, privode, a zatim puštaju na slobodu, bez bilo kakvog objašnjenja.

 

Više pretučenih

 

Odlično obaviješteni izvor Srpskainfo naveo je da je priveden R.C, i to u noći 21. januara u Palama, a dan kasnije presretnut je S.S. Istovremeno, pretučeni su L.V. i S. P.

 

– Pored R.C. zaustavilo se neoznačeno vozilo iz kojeg je izašlo nekoliko osoba naoružanih dugim cijevima. Mladića su izvukli iz automobila, oborili na zemlju, stavili lisice, pretresli ga i njegov automobil, a zatim odveli u Policijsku stanicu Pale i smjestili u prostoriju za zadržavanje lica, gdje je proveo noć. Ujutro je pušten bez bilo kakvog objašnjenja zašto je lišavan slobode. Nije bilo nikakvog naloga za pretres, nije bilo ni zapisnika o hapšenju. Na pitanje zašto, odgovoreno mu je da su ga hapsili “momci iz Banjaluke”, te da se razlozi ne znaju – dodao je izvor.

 

Društvene mreže

 

Da se na području Policijske uprave Istočno Sarajevo nešto dešava govore i komentari na društvenim mrežama.

 

– Dragi prijatelji, postoji li neko mjerodavan da mi objasni šta radi naša neka specijalna policija po našim klubovima i u civilu, gdje naručuju i popiju po 100 piva, pa na kraju zakuvaju s našom djecom. Djeca nam leže po bolnicama, ni kriva ni dužna, zar ih trebamo držati pod ključem… Da li je zato plaćena naša policija? Ako si specijalac i došao si da radiš svoj posao, onda ga radi profesionalno – dio je komentara uznemirene Paljanke.

 

U policiji muk

 

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo nisu odgovorili na upit upućen još u utorak u kojem su novinari Srpskainfo.com tražili objašnjenje oko uznemirujućih informacija.

 

– U Palama i okolini je trenutno takva atmosfera kao da se namjerno izaziva nečija reakcija – izjavio je sagovornik Srpskainfo blizak pravosuđu RS.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još