Salmir Kaplan, zastupnik u Parlamentu FBiH

Prema mojim saznanjima, Bh. blok ulazi u koaliciju sa SDA! Ne znam ko je lider, ali imam osjećaj da je do juče bio u SDA

Front31.01.19, 18:36h

Prema mojim saznanjima, Bh. blok ulazi u koaliciju sa SDA! Ne znam ko je lider, ali imam osjećaj da je do juče bio u SDA
Nije smak svijeta ako SDA ode u opoziciju, rekao je Kaplan za one kantone gdje se vlast formirala bez SDA

 

Salmir Kaplan, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (SDA) za N1 je kazao da očekuje da će se Dom naroda formirati jako brzo, u narednih pet do sedam dana, te da će se time razriješiti situacija oko budžeta i privremenog finansiranja.

 

Prema njegovim riječima - SDA je prošla kroz tri faze od izbora 7. oktobra.

 

"Izborna pobjeda, pokušaj omalovažavanja od strane stranaka koje su izgubile i treća, SDA uspostavila dominaciju i vodi procese", poručio je Kaplan.

 

On smatra da su sve stranke izašle pred narod i dobile dio legitimiteta.

 

"SDA je dobila daleko najviše. Stranke koje su jedva prešle prag sad kažu s kim neće. Ne mogu oni provesti procese. Prvo što su ponudili narodu je to da neće sa SDA. Oni to knjiže kao postignuće. To je legalno, pitanje je koliko je legitimno. Pravite većine i šutite", poručio je Kaplan.

 

"Nije smak svijeta ako SDA ode u opoziciju", rekao je Kaplan za one kantone gdje se vlast formirala bez SDA.

 

Kaplan je mišljenja da kada te stranke naglašavaju da neće sa SDA - krive SDA za sve u proteklih 30 godina.

 

"Nije kriv ni Dodik ni Čović... za sve je kriva SDA. Ujeli su se za jezik. SDA nije za sve kriva, ako je kriva, onda je kriva za sve što valja", poručio je.

 

Na pitanje da li građani Bosne i Hercegovine dobro žive - Kaplan je kazao:

 

"Uvijek možemo uzeti primjer, ali nije crno kako se predstavlja. Ja ne vjerujem u mjerenja, kažu ima tamo neki indeks sreće. Ne možemo reći da nema korupcije, te zemlje koje nama sole pamet - ne samo da u njima nema korupcije, nego su one popljačkale cijeli svijet, samo svoju korupciju sakrivaju. Mi te neke svoje nedostatke i propuste puno više prikazujemo, da postoje nego što jesu. Neka oni prvo sebi izmjere, pa onda nama. Ko god kaže da je neovisan - nije. To ne postoji. Imam osjećaj da nije onako kako vi to mediji predstavljate i ti neki što mjere".

 

"Danas se teško živi svugdje, nigdje nikoga ne čeka obješen komad", dodao je.

 

Kaplan smatra da kada god je SDA u sistemu - spriječi mnoge stvari.

 

"Da vam ovo kažem, 2012. godine kada je SDA izbačena iz vlasti na državnom nivou, sjetit ćete se sporazuma SDP i SNSD i šta je podrazumijevao. SDA nikada tako nešto nije uradila. Kada je u sistemu - SDA ima mehanizme da spriječi neke stvari. Što se uradi to se vidi, kada se spriječi ne vidi se. Mi u prvom koraku sprječavamo stvari", naveo je.

 

Što se budžeta FBiH tiče - situacija će se razrješiti, uvjeren je.

 

"Kantoni su izabrali svoje delegate za Dom naroda, očekivat je da se riješi. HDZ je pokazao lice, budžet će se morati usvojiti. Za pet dana neće propasti ništa. Sve što se isplaćuje u februaru za januar, bit će, penzija će biti", izjavio je.

 

Za kraj odgovorio je da li će Bh. blok u koaliciju sa SDA?

 

"Prema nekim mojim informacijama i najnovijem razvoju situacije - mislim da da. Ne znam ko je lider Bh. bloka. Na nivou Sarajeva imam osjećaj da je to čovjek koji je do jučer bio u SDA, Konaković", izjavio je.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još