Kantonalni sud u Sarajevu presudio

Esed Radeljaš i Damir Hadžić oslobođeni optužbe za zloupotrebe u Općini Novi Grad

Hronika31.01.19, 09:55h

Esed Radeljaš i Damir Hadžić oslobođeni optužbe za zloupotrebe u Općini Novi Grad
Esad Radeljaš teretio se i da je, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, od 2013. do kraja 2014. zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM, namijenjen isključivo za finansiranje političke partije BOSS, i usmjerio ga na privatni račun

 

Kantonalni sud Sarajevo danas je izrekao oslobađajuću presudu bivšem zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Esedu Radeljašu i bivšem načelniku Općine Novi Grad Sarajevu Damiru Hadžiću te općinskim službenicima Jasmini Horo i Jusufu Čauševiću.  Podsjećamo, bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića te općinske službenike Jasminu Horo i Jusufa Čauševića optužnica je teretila za zloupotrebu službenog položaja da su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Esedu Radeljašu, kojem je iz budžeta omogućena isplata više od milion maraka za zemljište koje je 2006. godine Općini platio 51.340,00 KM, a Horo je bila optužena i za pranje novca. Pored toga, optužnica je teretila Radeljaša da je, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo od 2013. do kraja 2014. zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM, namijenjen isključivo za finansiranje političke partije BOSS, i usmjerio ga na privatni račun.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još