Dali rok od 14 dana

Klub Bošnjaka u Domu naroda zatražio vanrednu sjednicu: Upitna isplata plata i penzija

Front28.01.19, 15:45h

Klub Bošnjaka u Domu naroda zatražio vanrednu sjednicu: Upitna isplata plata i penzija
Ukoliko predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara ne sazove sjednicu u roku od 14 dana, sedam dana nakog tog roka sjednicu može sazvati dopredsjedavajući Doma naroda

 

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH održao je danas sjednicu na kojoj je od predsjedavajuće Doma Lidije Bradare zatražio da u roku od 14 dana sazove vanrednu sjednicu Doma naroda na kojoj bi se trebalo izjašnjavati o budžetu FBiH za 2019. godinu, piše Oslobođenje.


Ukoliko Bradara ne sazove sjednicu u navedenom roku, sedam dana nakon tog roka sjednicu može sazvati dopredsjedavajući Doma naroda Jasenko Tufekčić.

 

Na pitanje da li će kasniti isplate plata i penzija ukoliko se vanredna sjednica Doma naroda ne održi, Almedin Aliefendić (SDA), novi predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Domu narodu, odgovorio je potvrdno, kazavši kako će se "znati ko je odgovoran za to".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!