Nakon obaranja izvještaja na Skupštini KS

KCUS odgovara Konakoviću: Mi nismo špijuni... Kažu da su glavne sestre morale pristupiti SDA, a istina je...

Front28.01.19, 13:06h

KCUS odgovara Konakoviću: Mi nismo špijuni... Kažu da su glavne sestre morale pristupiti SDA, a istina je...
Sindikat strogo osuđuje provokativne i tendenciozne tvrdnje da su diplomirane medicinske sestre – glavne sestre klinika, morale potpisati pristupnice SDA, kako bi im se priznali koeficijenti, saopćeno je sa KCUS-a


Uposlenici KCUS izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog neusvajanja Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju KCUS-a za 2017. godinu. Izvještaj je detaljno prezentiran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj 25. januara 2019. godine. 

 

- Tokom Izvještaja utvrđeno je da je KCUS tokom 2017. godine POZITIVNO POSLOVAO, prvi put nakon dugog niza godina. Date su iscrpne informacije o svim pomacima, no i usprkos tome Izvještaj nije usvojen. 

 

Ponašanje zastupnika Skupštine KS kao i predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, te njihova uvrijedljiva i sramna pitanja, ničim potkrijepljena, obezvrijeđuju uposlenike i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

 

Na ovaj način se o uposlenicima i KCUS namjerno u javnosti stvara negativna slika.

 

Pitamo se da li na ovaj način Skupština KS želi kazniti uposlenike za predan rad i uspjehe koji su ostvareni? Mi ovakav postupak ne možemo smatrati drugačije nego kažnjavanjem svih nas uposlenika, članova Sindikata, koji su dali veliki doprinos u unaprijeđenju rada i poslovanja najveće i najstarije zdravstevene ustanove u Bosni i Hercegovini.

 

Sindikat KCUS osuđuje negativan primjer od strane predsjedavajućeg Skupštine KS, Elmedina Konakovića, njegove neumjesne komentare na račun Unutrašnje službe za zaštitu imovine i lica KCUS. Uposlenici Unutrašnje službe za zaštitu imovine i lica KCUS rade časno i pošteno svoj posao, strogo vodeći računa o sigurnosti i kretanju svih posjetioca i bolesnika. Oni nisu špijuni, kako je to predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković pokušao da prikaže. Njihov posao je da brinu o bezbjednosti bolesnika, uposlenika i posjetioca KCUS. 

 

Sindikat KCUS osuđuje zastupnike u Skupštini KS jer su dozvolili da se na neprofesionalan način provocira predstavnica KCUS, prof.dr. Enra Suljić. Primjedbe (da se ne izrazimo drugačije) koje su zastupnici zajedno sa predsjedavajućim dali na rad KCUS, su klevete i uvrede, bazirane na tračevima bez ijednog tačnog i provjerenog podatka. 

 

Zanemarujući egzaktne podatke i evidentne napretke koji su po prvi put ostvareni i prikazani u Izvještaju za 2017.godinu, zastupnici i predsjedavajući ignorisali su istinu. 

 

Sindikat strogo osuđuje provokativne i tendenciozne tvrdnje da su diplomirane medicinske sestre – glavne sestre klinika, morale potpisati pristupnice SDA, kako bi im se priznali koeficijenti. 

 

Ovo je prvi put da se istinski uvažava i vrednuje struka medicinskih sestara-tehničara, bez bilo kakvih pritisaka i prisila. Molimo zastupnike i predsjedavajućeg Skupštine KS da JAVNO obznane imena onih za koje tvrde da su bili uslovljeni potpisati pristupnice SDA, bilo da se radi o medicinskim sestrama – tehničarima ili drugom kadru uposlenom u KCUS, a da nakon toga upute JAVNO izvinjenje medicinskim sestrama i tehničarima koje su ponizili.  

 

Sramotno je da se na ovakav način obmanjuje javnost.

 

Neprimjereno je i da je predsjedavajući postavljao pitanja i radio analize stvari koje nisu uopće predmet Izvještaja za 2017.godinu.

 

Na kraju, apelujemo na Skupštinu KS i Vladu KS, a posebno na nadležno ministarstvo zdravstva, da isprave grešku prema uposlenicima KCUS – članovima Sindikata KCUS, koji svakodnevno vrijedno rade u službi zdravlja naših građana, iz cijele Bosne i Hercegovine. 

 

Lične animozitete i nezadovoljstvo političke prirode morate ostaviti po strani, jer KCUS ne smije biti predmetom političkih netrpeljivosti - saopćeno je iz Sindikata KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još