Zasjedanje u toku

Bura na Skupštini KS: Oboreni izvještaji svih zdravstvenih ustanova u KS, samo izvještaj Opće bolnice jednoglasno usvojen

Front25.01.19, 20:29h

Bura na Skupštini KS: Oboreni izvještaji svih zdravstvenih ustanova u KS, samo izvještaj Opće bolnice jednoglasno usvojen
U nastavku sjednice, izvještaj o poslovanju u 2017. godini prezentirat će Zavod zdravstvenog osiguranja KS za 2017.godinu

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podržali su izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017. godinu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. 

 

Podršku zastupnika nije dobio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Psihijatrijska bolnica KS, Apoteke Sarajevo, Dom zdravlja KS, Zavod za bolesti ovisnosti KS, Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavod za javno zdravstvo KS. 

 

Također, podršku nije dobio ni izvještaj Zavoda za medicinu rada KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu,  JU Zavod za sportsku medicinu KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS. 

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nisu prihvatili ni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2017.godinu. 

 

U nastavku sjednice prihvaćeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova kulture za 2017. godinu i to: MES - Međunarodni teatarski festival - Scena MESS, Muzej „Alija Izetbegović“, Centar za kulturu KS i Kamerni teatar '55. Nije prihvaćen izvještaj Muzeja Sarajeva i Historijskog arhiv Sarajeva. 


Prihvaćen je i izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, ali nije prihvaćen izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017.godinu Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Gras-a,  JP „Televizija Kantona Sarajevo“ , Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, KJU "Gerontološki centar", te Izvještaj o srednjoročnoj evaluaciji integrirane Strategije razvoja KS za razdoblje 2016. - 2017. godina. 


Sjednica je završena prihvatanjem izvještaja o poslovanju za 2017. godinu Pravobranilaštva, Univerziteta u Sarajevu, Izvještaj o izvršenju sankcija u KS-u, kao i izvještaj Ministarstva saobraćaja KS o broju dopunskih taksi oznaka u Kantonu Sarajevo u 2018. godini. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još