Aleksandar Vučić poručio iz Davosa

Sinoć sam dvaput razgovarao s Dodikom o apelaciji SDA - RS je ustavna kategorija i obaveza Srbije...

Front24.01.19, 19:01h

Sinoć sam dvaput razgovarao s Dodikom o apelaciji SDA - RS je ustavna kategorija i obaveza Srbije...
Vidim da je i visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko govorio o tome na takav način i ja se nadam da neće postojati potreba za bilo kakvom destabilizacijom prilikom na području BiH, rekao je Vučić

 

Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom, javio je Tanjug, a prenijeli mediji.

 

– Ne želim da se miješam u unutrašnje stvari BiH, ali Republika Srpska je ustavna kategorija, te je obaveza Srbije i svakog drugog ko o tome može da govori… – rekao je Vučić.

 

– Nadam se i vjerujem da će svi u BiH razumjeti da je za sve nas od izuzetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti – istakao je srpski predsjednik.

 

On je novinarima prenio da je sinoć dva puta razgovarao sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da će se vidjeti sa njim vrlo brzo po povratku u Beograd.

 

– Vidim da je i visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko govorio o tome na takav način i ja se nadam da neće postojati potreba za bilo kakvom destabilizacijom prilikom na području BiH – rekao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još