upućen u javnu raspravu

Skupština KS usvojila Nacrt zakona o porijeklu imovine

Front23.01.19, 20:05h

Skupština KS usvojila Nacrt zakona o porijeklu imovine
Premijer KS Edin Forto zahvalio je zastupnicima na podršci ovom zakonu te kazao da je „ovo historijski momenat za Kanton Sarajevo kao i početak jednog novog načina vođenja politike“

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno su usvojili Nacrt zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika KS, te su ga uputili u javnu raspravu koja će trajati 60 dana. 

 

Premijer KS Edin Forto zahvalio je zastupnicima na podršci ovom zakonu te kazao da je „ovo historijski momenat za Kanton Sarajevo kao i početak jednog novog načina vođenja politike“. 

 

Istakla je da se usvajanjem Nacrta zakona šalje jasnu poruku političke volje da svi javni dužnosnici javni interes stave ispred svog privatnog. 

 

- Trenutno imamo situaciju da ministri, na primjer, niti bilo ko od imenovanih osoba u javnim institucijama i preduzećima čiji je osnivač Kanton nikome ne podnose izjave o imovini jer nema zakonskog rješenja koji bi ih na to obavezivalo - navela je ministrica Pravde i uprave KS Lejla Brčić. 

 

Upućen je poziv zainteresiranim organizacijama i institucijama iz vladinog i nevladinog sektora, kao i građanima, da se uključe u javnu raspravu radi donošenja što kvalitetnijeg teksta prijedloga zakona.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!