Iako on želi ostati u Briselu

Posljednji skandal presudio: Anderlecht ipak spremio šut kartu za Ognjena Vranješa!

Sport22.01.19, 20:53h

Posljednji skandal presudio: Anderlecht ipak spremio šut kartu za Ognjena Vranješa!
Kad je Vranješ u pitanju tu nema puno priče oko njegovih nogometnih kvaliteta, nego s događanjima van terena - objasnio je Verschueren

 

Dani Ognjena Vranješa u Anderlechtu su odbrojani, prenose belgijski mediji.


Zbog ponašanja van terena, u Anderlechtu traže način da se otarase Vranješa, traži mu se novi klub, ali stvari u finišu januarskog prelaznog roka ne idu baš glatko, piše Telegraf.rs.

 

- U slučaju Vranješa, najbolja opcija je rastanak - ne ostavlja dilemu sportski direktor Anderlechta Michael Verschueren.

 

Vranješ nije u planovima trenera, diskreditovao se ponašanjem van terena, podržavao je huliganizam navijača AEK-a, a nedavno je podigao prašinu skandalom u Srbiji, objavljivanjem fotografija za koje tvrdi da pripadaju Jeleni Karleuši.


- Jučer smo organizirali trening za igrače kojima će biti teško izboriti se za status prvotimca, da konkuriraju za ekipu uopće. Kad je Vranješ u pitanju tu nema puno priče oko njegovih nogometnih kvaliteta, nego s događanjima van terena - objasnio je Verschueren.

 

Preostalo je da se popriča sa Vranješom i njegovim agentom.

 

- Naravno da nikoga ne možemo natjerati da napusti klub jer su to sve igrači koji imaju ugovore, ali i oni bi sami trebali izvući zaključke o svojoj poziciji u Anderlechtu i šta je za njih najbolje - dodao je Verschueren.

 

Kako piše Avaz, Ognjen Vranješ ipak želi ostati u klubu i ugovor odraditi do kraja. 

 

- On želi u Briselu pokazati da je top igrač. Ako se ne dogodi neko iznenađenje, on ostaje, jer ima ugovor do 2022. i želi ga odraditi do kraja. Moj klijent možda ima poseban karakter, ali nije samo njegova krivica što klubu ne ide. Naprotiv, on je borac koji sada može pomoći klubu više nego ikad - rekao je menadžer Vranješa Srđan Jeremić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još