Nakon isključenja nekoliko članova iz Nezavisnog bloka

Šepić otkriva: Da li Kasumović bez mog znanja vodi razgovore s Izetbegovićem i šta mislim o Ahmetoviću?

Front21.01.19, 11:10h

Šepić otkriva: Da li Kasumović bez mog znanja vodi razgovore s Izetbegovićem i šta mislim o Ahmetoviću?
Šepić je danas gostujući na N1 govorio o razlozima isključivanja pojedinih članova iz Nezavisnog bloka

 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je za N1 da je odluka o isključenjima nekoliko članova koncem prošle sedmice, bila odluka organa stranke, a ne njegova lična.

 

Podsjećamo, Nezavisni blok održao je ui petak sjednicu Predsjedništva Stranke, Kluba osnivača i Velikog odbora stranke na kojem je odbacio sve pokušaje destabilizacije Nezavisnog bloka iznutra i izvana te potvrdio svoju opredijeljenost novoj politici i principima na kojima je nastala stranka – a to je suprotstavljanje aktuelnom režimu i njihovim privjescima, saopćeno je tada iz ove stranke. Potvrđena je odluka o isključenju nekoliko članova stranke među kojima je i jedan od osnivača Sadik Ahmetović.

 

''Nikakvi pritisci, ucjene, medijski spinovi niti kupovina poslanika od strane režimske većine neće promijeniti stav Nezavisnog bloka. Predsjedništvo Stranke i Veliki odbor dali su punu podršku rukovodstvu Stranke na čelu sa predsjednikom Senadom Šepićem i podržali nastavak vođenja pregovora u okviru širokog političkog centra i partnerskih odnosa sa BH blokom i strankama koje žele promjene i nove vlade u BiH. Zasjedao je i Etički odbor Nezavisnog bloka koji je jednoglasno donio odluke o isključenju iz stranke članova: Omera Škalje, Elmedina Volodera, Sadika Ahmetovića, Marijane Šećibović i Refika Šećibovića, a ovakav pristup i principe rada Etičkog odbora podržali su i Predsjedništvo i osnivači Nezavisnog bloka'', saopćeno je.

 

Šepić je danas gostujući na N1 govorio o razlozima za ovakavu odluku te pozivima (bivših) članova za smjenu na vrhu stranke.

 

''Dešava se situacija u kojoj su dvojica ljudi potpisala apelaciju za vraćanje bijelog hljeba. Otvorila se tema u javnosti, opravdan revolt. Ta odluka je rezultirala time da smo na Predsjedništvu stranke imali preko deset zahtjeva da se isključe iz stranke. Škaljo je vodio pregovore s drugim poltiičkim subjektima, a za koje mi nismo znali. Voloder je glasao za budžet SDA - suprotno organima stranke'', pojasnio je Šepić.

 

Na pitanje voditeljice emisije Minele Jašar - Opardija da li će i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović biti isključen iz stranke, Šepić je kazao da ''ni on neće s SDA''.

 

''Kasumović nije bez mog znanja vodio razgovor (s Izetbegovićem), bio je to neformalan razgovor. Bili su na nekim zajedničkim velikim susretima, pa su se izdvojili. Neće on sa SDA, on to jasno govori. Može li se desiti da se nešto promijeni? Ne znam, ako se desi imat ćemo neko drugo stanje'', poručio je gost N1 televizije.

 

O izjavama Sadika Ahmetovića da se u vrhu stranke ''okružio kumovima i prijateljima''...

 

''To samo može govoriti o njemu, ja sam i sa njim bio okružen. Nije niko na većoj pozicji bio od njega. Spin, podvala, laž. Nema nikakvih kumova i prijatelja. Ma ne mogu ja komentarisati Ahmetovića, to bi bilo suvišno. Izgubio je potpuno povjerenje'', dodao je on.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još