Saopćenje za javnost SDA

Pozivamo gospodina Edina Fortu da iz moralnih razloga podnese ostavku na poziciju premijera KS

Front18.01.19, 15:43h

  Pozivamo gospodina Edina Fortu da iz moralnih razloga podnese ostavku na poziciju premijera KS
Iako je imenovan na premijersku poziciju, za koju će uredno primati visoku plaću, Forto za sebe želi priskrbiti paušal sa federalnog nivoa

 

 

Promotori “nove vlasti” premijer Edin Forto i njegov mentor (premijer u sjeni Elmedin Konaković), koji najavljuju da u Sarajevu “više ništa neće biti isto” dotakli su moralno dno. Nova vlast u Kantonu Sarajevo, osim neznanja i populizma, te Vlade sačinjene od kumova, rođaka i bliskih prijatelja, ovog puta pokazala je krajnje licemjerstvo.

  

Potpredsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo predložio je da se profesionalnim zastupnicima u Skupštini KS ukine pravo na primanje zastupničkog paušala, a odmah nakon toga od Doma naroda Federacije BiH da se lično njemu isplaćuje paušal. Iako je imenovan na premijersku poziciju, za koju će uredno primati visoku plaću, Forto za sebe želi priskrbiti paušal sa federalnog nivoa.  

 

Nismo iznenađeni ovakvim sebičnim i krajnje bezobraznim potezima sarajevskog premijera jer je u prethodnom mandatu mimo zakona primao dva paušala. Znamo o kakvim se demagozima radi, ali smo začuđeni koliko se i Forto i njegovi partneri zaklinju u poštenje, pravdu i brigu za narod,a istovremeno isključivo rade za lične interese, ističe se u saopštenju SDA.

 

(FENA/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još