video & foto/ vrhunska saradnja i pozitivna priča

Iz hrvatske produkcije 'Wolfgang & Dolly' stiže dokumentarac o Nudžejmi Softić: Uskoro 'Kuća male zvijezde'

Mediji17.01.19, 13:23h

Iz hrvatske produkcije 'Wolfgang & Dolly' stiže dokumentarac o Nudžejmi Softić: Uskoro 'Kuća male zvijezde'
Inspirativnu priču ove triatlonke ili kako je nazivaju, bosanske IronWoman - moći ćete uskoro gledati kao dugometražni dokumentarni film u produkciji Wolfgang & Dolly

 

Teško je, zaista teško u moru današnjih negativnih informacija pronaći onu pozitivnu, no takve su priče svuda oko nas, samo ih treba znati pronaći, a onda i podijeliti s drugima oko sebe. 

 

Jednu takvu priču koja dolazi iz BiH prepoznala je sjajna filmska ekipa iz Hrvatske, tj. iz zagrebačke producentske kuće Wolfgang & Dolly. Naime, oni su u liku i djelu Nudžejme Softić, jedne od možda najinspirativnijih žena u BiH, uočili 'materijal' za ono što treba današnjem svijetu: motivacija, trud, uspjeh i želja da pomogneš i svojoj okolini.

 

Zanimljivu priču ove triatlonke ili kako je nazivaju, bosanske IronWoman - moći ćete uskoro gledati kao dugometražni dokumentarni film. Oko jedne stvari naročito se slažu idejne i operativne filmske radnice na ovom projektu, Tamara Babun, producentica, Slađana Lučić, rediteljica i Una Radić, zadužena za promociju projekta:

 

- Željele smo u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini napraviti nešto što drugi nisu željeli u TOM gradu, u TOJ zemlji. Htjele smo pokazati kako život može biti lijep. 

 

wolfgang-i-dolly

 

Pozitivna priča ove 31-godišnjakinje koja je, s 28 godina i teretom razvoda na leđima, počela trčati,a potom ostvarila brojne uspjehe koje nesebično dijeli s okolinom povod je tako filmu Kuća Male Zvijezde (eng. Little Star Rising) koju su na ekrane i platna odlučili prenijeti umjetnici iz Hrvatske. 

 

 

Osim dijela filmske ekipe okupljene iz Hrvatske, tu je i dio tima iz BiH, sve skupa iz sedam gradova, što će je urodilo odličnom susjedskom saradnjom.

 

Pogledajte kako izgleda teaser za ovaj film.

 

 

Nudžejmu, koja inače živi u Sarajevu, uz Hrvatsku veže i djelić biografije – dio djetinjstva provela je s majkom i sestrom na Kvarneru nakon izbjeglištva iz njihovog rodnog sela pored Prijedora, a jedan od svojih najvećih sportskih uspjeha, međunarodnu triatlon utrku IronMan 70.3, ostvarila je 2017. u Puli. Tenisice je prvi put obukla u dobi od 28 godina, odlučivši se, nakon mučnog razvoda i puno previše pojedene čokolade, rekreativno baviti trčanjem. Savladavši svoj prvi maraton, shvatila je da želi završiti triatlon, premda nikad nije vozila bicikl niti je znala plivati. Do tridesete je istrčala maraton i završila IronMan triatlon, postavši tako jedna od prvih pokrivenih Europljanki kojoj je to pošlo za rukom.

 

Da je ovu priču vrijedno podržati, već je prepoznala svekolika javnost, a filmska ekipa ovog projekta poziva vas da i sami to uradite, ukoliko ste u mogućnosti putem kampanje za skupljanje sredstava na linku OVDJE .

 

Proširimo pozitivne priče!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još