poručio u ankari

Erdogan nakon sastanka s Grabar- Kitarović: Daytonski mirovni sporazum potrebno revidirati

Front16.01.19, 19:53h

Erdogan nakon sastanka s Grabar- Kitarović: Daytonski mirovni sporazum potrebno revidirati
Naglasio je i značaj zajedništva svih naroda u BiH te dodao da narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira u čemu BiH ima pomoć Turske

 

Daytonski mirovni sporazum potrebno je revidirati jer postalo je jasno da u dosadašnjem periodu nije uspio donijeti rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine, poručio je danas u Ankari predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan

 

On je nakon susreta s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović koja boravi u službenoj posjeti Turskoj, naglasio da je potrebno aktivno uključenje Ujedinjenih nacija u vezi s BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma, odnosno njegove revizije. 

 

Govoreći o izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, čime je zvanični Zagreb izrazio nezadovoljstvo te prenio takav stav u Evropski parlament, lider Turske  kazao je da poštuju izbornu volju građana BiH. 

 

Naglasio je i značaj zajedništva svih naroda u BiH te dodao da narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira u čemu BiH ima pomoć Turske. 

 

Turski predsjednik je govorio i o trilaterali Turska-BiH-Hrvatska i kazao da će o ovoj trilaterali biti moguće detaljnije govoriti nakon što bude formirana vlast u BiH nakon oktobarskih općih izbora, javlja Anadolu Agency (AA).

 

(AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još