Deseterostruka doza

Muškarcu 'ispale oči' od 'vijagre': Popio cijelu bočicu i počeo da reaguje kao vampir

DEPO PLUS14.01.19, 11:35h

Muškarcu 'ispale oči' od 'vijagre': Popio cijelu bočicu i počeo da reaguje kao vampir
Najvjerovatnije iz neznanja, muškarac je ispio cijelu bočicu sredstva za potenciju, a nuspojave koje su uslijedile utvrđene su već decenijama

 

Muškarac iz Velike Britanije koji je uzeo deset puta veću količinu sildenafila, aktivnog sastojka "vijagre" završio je sa "rupama" u vidu i povećanom osjetljivošću na svjetlo, piše Daily Mail.

 
 
Najvjerovatnije iz neznanja, muškarac je ispio cijelu bočicu sredstva za potenciju, a nuspojave koje su uslijedile utvrđene su već decenijama.

 

Nakon što je primijetio povećanu osjetljivost na svjetlost kao vampiri, nemogućnost da vidi pri smanjenom svjetlu i kružne oblike u vidnom polju, ljekari su utvrdili da je zaista došlo do oštećenja očiju.

 

Nažalost, kada jednom dođe do oštećenja oka, štetu nije moguće ispraviti tj. liječiti. Šta se na kraju dogodilo sa anonimnim muškarcem nije poznato jer, kako je rekao ljekar koji ga je pregledao, on se nikad nije pojavio na dodatnim pregledima.

 

Istraživanja inače pokazuju da već dvostruka doza od preporučene može izazvati smetnje u vidu pa nije neobično šta će sada od njih do kraja života patiti muškarac koji je uzeo deseterostruku dozu, prenosi Telegraf.rs.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!