oba vozila sletjela s kolovoza

Kod Laktaša dvije stravične nesreće: Poginula maloljetnica i dvojica mladića, evo detalja...

Hronika14.01.19, 10:02h

Kod Laktaša dvije stravične nesreće: Poginula maloljetnica i dvojica mladića, evo detalja...
Druga saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Jakupovci u 02.50 sati, kada je automobil "pežo 206" sletio s kolovoza

 

Maloljetnica i dvojica mladića poginuli su protekle noći u dvije odvojene saobraćajne nesreće na području Laktaša, potvrđeno je Feni u Okružnom javnom tužulaštvu Banja Luka. 

 

Prva saobraćajna nesreća dogodila oko 02.30 sati na magistralnom putu Klašnice-Topola, u mjestu Mahovljani, kada je "golf 5" sletio s kolovoza. 

 

Iz Tužilaštva su precizirali da je poginuo Bojan Vuković (1997.) iz Aleksandrovca, kao i maloljetna A.K. (2001.) iz Maglajana, u općini Laktaši. 

 

Povrijeđeni su maloljetna N.J. (2001.) iz Banje Luke, kao i Stefan Katić (1997.) iz Maglajana. 

 

Druga saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Jakupovci, u 02.50 sati, kada je automobil "pežo 206" sletio sa kolovoza. 

 

U vozilu su se nalazili Stefan Vidović (1997.) iz Banje Luke, koji je zadobio povrede, a poginuo je Marko Ivekić-Stojanović (1996.) također iz Banje Luke. 

 

 U obje saobraćajane nesreće uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Siniša Marković, zajedno s pripadnicima policije iz Laktaša te naredio da se preduzumu sve istražne mjere i radnje na utvđivanju svih okolnosti saobraćajnih nesreća. 

 

Bit će obavljena i obdukcija stradalih u Zavodu za sudsku medicinu RS-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!