Uništeno prizemlje zgrade

Četiri osobe poginule, 50 ozlijeđeno u eksploziji plina u Parizu

Hronika12.01.19, 15:23h

Četiri osobe poginule, 50 ozlijeđeno u eksploziji plina u Parizu
Deset osoba je teže ozlijeđeno, ali ne i životno ugroženo, dok je 37 osoba ima lakše ozljede

 

Četiri osobe su poginule, a 50 je ozlijeđeno u eksploziji plina koja je u subotu uništila prizemlje zgrade u trgovačkom dijelu Pariza, saopćile su vlasti. 

 

Ministar unutrašnjih poslova Christophe Castaner izjavio je novinarima kako su dva civila i dva vatrogasca poginuli od ozljeda nastalih eksplozijom plina. 

 

- Dok su vatrogasci tražili curenje plina u zgradi, dogodila se dramatična eksplozija - rekao je Castaner, dodajući kako je jedan od vatrogasaca nekoliko sati bio zarobljen pod ruševinama. 

 

Deset osoba je teže ozlijeđeno, ali ne i životno ugroženo, dok je 37 osoba ima lakše ozljede, kazao je. 

 

Kako je Castaner rekao, hiljade demonstranata u „žutim prslucima“ prošetalo je kroz trgovačku četvrti Grands Boulevards na sjeveru Pariza, samo nekoliko stotina metara od mjesta eksplozije. 

 

- U ovoj fazi možemo reći da je eksplozija plina očito nesreća - izjavio je novinarima pariški tužilac  Remi Heitz, prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!