POŠTUJMO SE I OTVORIMO VRATA DOGOVORIMA

Ministar Bevanda zgrožen: Mržnja koja izvire iz ostrašćenih medija nastavila je antihrvatsku histeriju u BiH!

Front11.01.19, 10:44h

Ministar Bevanda zgrožen: Mržnja koja izvire iz ostrašćenih medija nastavila je antihrvatsku histeriju u BiH!
Upozorio je da je krajnje vrijeme da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima

 


 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora  Vjekoslav Bevanda smatra da je neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja koja se povela u pojedinim medijima povodom nazočnosti hrvatskih zvaničnika Akademiji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjoj Luci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH, navodi se u saopštenju Ministarstva finasija  


Ministar Bevanda, koji je i potpredsjednik HDZ-a BiH, smatra da je zabrinjavajuće kako se lako otrovne strelice usmjere ka hrvatskim predstavnicima u BiH, čak i kada su u pitanju benigni događaji.  


- Huškačka medijska izvješća napisana su u poznatim političkim središtima, a posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman da surađujem za dobrobit svih - smatra ministar Bevanda.


Prema njegovoj ocjeni zastrašujuće je kako se predstavnici najbrojnijeg naroda u BiH ponašaju i s koliko mržnje se istupa u javnom prostoru.


- Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor - smatra Bevanda.
   

Upozorio je da je krajnje vrijeme da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima.


- Moj rad i političko djelovanje temelje se na izgradnji povjerenja i čvrste suradnje s onima s kojima dijeliš prostor i određene zajedničke interese.  Ovo nije država jednog naroda, jedne obitelji  i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj moraju postojati  povjerenje i korektan odnos - naglasio je ministar Bevanda.


Pozvao je sve političke aktere u BiH da prestanu stvarati atmosferu negacije i podjela te predložio da se s istim žarom s kojim osuđuju druge okrenu dogovorima kako bi institucije funkcionirale u punom kapacitetu nakon okončanih izbora, navodi se na kraju saopštenja ministra Bevande.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još