Nakon što je smrtno stradao komšija Braco

Gubi joj se svaki trag: Niko ne zna gdje je fatalna supruga pekara Keme

Hronika10.01.19, 09:55h

Gubi joj se svaki trag: Niko ne zna gdje je fatalna supruga pekara Keme
I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke

 

Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja.


Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija i autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva, piše Avaz.

 

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni naše lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

 

Poslije zločina nekoliko komšija nam je kazalo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo zločinom. Supružnici su potom inscenirali da je riječ o samoubistvu. Kako saznaje Avaz, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.


 
I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke. Naša ekipa bila je jučer u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, gdje se sve odigralo, ali niko nam nije otvarao vrata.

 

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. Komšije su u neformalnom razgovoru kazale da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu nam mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još