Otmičari traže 9 miliona eura

Gubi se trag supruzi norveškog multimilionera otetoj u oktobru

Hronika09.01.19, 16:16h

Gubi se trag supruzi norveškog multimilionera otetoj u oktobru
Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti otete Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

 

Supruzi norveškog multimilionera Toma Hagena već se mjesecima gubi trag nakon otmice, potvrdila je u srijedu policija, a prenosi BBC.   

 

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) nestala je 31.oktobra iz svog doma u blizini Osla. Od tada traje istraga, kazala je policija, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji", piše BBC.  Otmičari traže devet  miliona eura, pišu norveški mediji.  

 

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen udata je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 miliona eura koje je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Norveški finansijski časopis Kapital stavio ga je na 172. mjesto na listi najbogatijih Norvežana. 

 

Državna medijska kuća NRK piše kako je par živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Toma Hagena je opisala kao čovjeka nesklonog medijima. Ne postoje dokazi da je gospođa Hagen na sigurnom otkad je oteta, objavila je policija, a prenosi BBC. 

 

Policija je porodici savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara, otkrio je čelnik istrage Tommy Broske. Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti otete  Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. 

 

Taj list piše kako je Hagen oteta iz kupaonice svog doma, te da je dijalog s otmičarima bio "limitiran" i odvijao se putem interneta. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!