Nakon odlaska na proslavu 9. januara

Gromoglasni aplauz u RS-u za Dragana Čovića: Sada je jasno da Dodik nije jedini proruski i antinato eksponent u BiH!

Front09.01.19, 16:12h

Gromoglasni aplauz u RS-u za Dragana Čovića: Sada je jasno da Dodik nije jedini proruski i antinato eksponent u BiH!
Đonlagić smatra da je krajnje vrijeme da se u Bosni i Hercegovini sve probosanske snage odrede prema proruskim političkim intencijama saveza Dodik – Čović

 

 

Dženan Đonlagić reagovao je danas ispred Demokratske fronte na gest Dragana Čovića koji je prisustvovao svečanom obilježavanju 27. rođendana Republike Srpske, uprkos činjenici da je 9. januar prije tri godine od strane Ustavnog suda BiH proglašen neustavnim.

U svojoj rekaciji Đonlagić navodi sljedeće:


Prisustvo Dragana Čovića na obilježavanju neustavnog tzv. Dana RS-a još jednom pokazuje da su HDZ i Čović za svoga strateškog partnera izabrali Rusiju i da konačno svim građanima Bosne i Hercegovine, ali i međunarodnim zvaničnicima postaje jasno da Milorad Dodik nije jedini proruski i antinato eksponent u BiH.


Gromoglasni aplauzi koje je Čović dobio od strane okupljenih izraz su zahvalnosti zbog HDZ-ovog očitog blokiranja NATO puta Bosne i Hercegovine, stoga nije ni čudo što Čović i HDZ ne vide ništa sporno u SNSD-ovom prijedlogu za mandatara, a koji unaprijed najavljuje da neće poštovati Zakon o odbrani BiH, ranije usvojenu Strategiju vanjske politike BiH, koju je potpisao sam Čović, kao ni ranije odluke Predsjedništva BiH u pogledu aktivacije MAP-a i odluke o pridruživanju NATO savezu - ističe Đonlagić


Đonlagić smatra da je krajnje vrijeme da se u Bosni i Hercegovini sve probosanske snage odrede prema proruskim političkim intencijama saveza Dodik – Čović.


U konačnici mora biti jasno ko se u Bosni i Hercegovini želi suprostaviti ovoj politici a ko ne, s obzirom da i na probosanskoj strani prema ovim proruskim politikama kod nekih političkih opcija postoji blagonaklon odnos - zaključio je Đonglagić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još