Šok u gradskom prevozu

Incident na Ilidži: Žena dohvatila lopatu, pa izrazbijala Centrotransov autobus

Hronika09.01.19, 12:31h

Incident na Ilidži: Žena dohvatila lopatu, pa izrazbijala Centrotransov autobus
O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

 

​Ženska osoba inicijala E.S. uhapšena je juče u Sarajevu nakon što je oštetila autobus Centrotransa, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Kako piše u saopštenju MUP-a, juče u 14.25 sati, Peta policijska uprava obaviještena je da je na autobuskom terminalu, u ulici Harisa Merzića, opština Ilidža, nepoznata ženska osoba, lopatom razbila staklo na autobusu marke Isuzu, vlasništvo firme "Centrotrans" d.d. Sarajevo.

 

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode E.S. (40) nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari).

 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

 

Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!