Odavde do sada niko nije uspio pobjeći

Filmsko bjekstvo Bosanca i Srbina iz zatvora, ostavili hit poruku: Prerezali rešetke, pa kanapom od posteljine sišli niz zid

Hronika03.01.19, 20:07h

Filmsko bjekstvo Bosanca i Srbina iz zatvora, ostavili hit poruku: Prerezali rešetke, pa kanapom od posteljine sišli niz zid
Da pritvorenici, s kojima ranije nije bilo problema, nisu u svojoj ćeliji, primijetili su stražari kada su u subotu ujutru došli da im daju doručak

Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije i njegov cimer Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su po Interpolovoj potjernici trebalo da budu izručeni iz Slovenije u Srbiju, pobjegli su iz pritvora u subotu ujutru.

 

Kako su prenijeli slovenački mediji, filmsko bjekstvo dogodilo se pred zoru, a dvojica pritvorenika, koji su uspjeli da prerežu rešetke na prozoru ćelije, neopaženo izađu i preskoče zid  opasan bodljikavom žicom, u ćeliji su ostavili poruku da "ne žele u Srbiju".

 

- Dvojica pritvorenika čekala su ekstradiciju Srbiji. Mitrović zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Milosavljević zbog trgovine narkoticima, prvi je uhapšen krajem avgusta, a drugi sredinom septembra - rekli su za slovenačke medije sagovornici iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kopru.

 

Da pritvorenici, s kojima ranije nije bilo problema, nisu u svojoj ćeliji, primijetili su stražari kada su u subotu ujutru došli da im daju doručak.

 

- Nije ih bilo u sobi. Pregledani su snimci kamera i tada je utvrđeno da su iz ćelije išetali oko 3.30 sati. Utvrđeno je da su pobjegli tako što su djelimično prerezali rešetke, a onda ih savili do te mjere da su kroz njih mogli da se provuku - objasnili su izvori.

 

Kako su objasnili, bilo je očigledno da su Milosavljević i Mitrović dugo pripremali filmsko bjekstvo.

 

Pošto su najvjerovatnije pomoću komada namještaja prerezali i savili rešetke, kroz rupu su proturili već napravljen konopac od posteljine.

 

- Uskočili su u dvorište i otrčali do kontejnera za smeće, popeli se na njega, prebacili uže i uspjeli da preskoče zid opasan bodljikavom žicom - prenijeli su slovenački mediji.

 

Zatvorski stražari kažu da ništa nisu ni vidjeli ni čuli.

 

U zatvoru u Kopru, iz kog do sada niko nije pobjegao, odmah je izvršen vanredni nadzor. Utvrđeno je da je te noći bilo i manjih propusta stražara.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!