VIDEO/ Njegoš Tomić iznio zastrašujuće tvrdnje

Da li je Davor Dragičević uopšte živ?! Plan je da nas sve ubiju...: Oglasio se još jedan protestant sa potjernice MUP-a RS

Hronika01.01.19, 16:07h

Da li je Davor Dragičević uopšte živ?! Plan je da nas sve ubiju...: Oglasio se još jedan protestant sa potjernice MUP-a RS
- Konsultovaću advokata, a onda idem u policiju. Pozivam međunarodnu zajednicu da hitno reaguje. Plan je da nas sve poubijaju - poručio je Njegoš Tomić, predsjednik organizacije 'Pokret - Treć blok' u video zapisu putem Facebooka

 

 


Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića, najavila je na grupi "Pravda za Davida" na Facebooku da će i večeras u 18.00 sati u Banjoj Luci zapaliti svijeću za svog sina, kao što je uradila i 31. decembra, javlja Al Jazeera Balkans.

 

Radanović je tada, kako prenosi Fena, izjavila da i dalje ne zna gdje je njen bivši suprug i Davidov otac Davor Dragičević, kojem se izgubio trag 30. decembra, u akciji policije u kojoj su uhapšeni neki učesnici protestne šetnje u Banjoj Luci.

 


Policijska uprava Banja Luka pokrenula je potragu za njim, ali i Draškom Stanivukovićem, zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkcionerom Partije demokratskog progresa (PDP), koji se nije pojavio u javnosti od nedjelje navečer.

 

Osim njih, policija je krenula u potragu i za Stelom Milanović, Aleksandrom Gluvićem, Stefanom Blagićem i Njegošem Tomićem.

 

Svi uhapšeni pušteni iz pritvora


Stefan Blagić iz Udruženja građana "Restart Srpska" bio je u policiji i sinoć se vratio kući. 

 

Oglasio se i Njegoš Tomić, predsjednik organizacije "Pokret - Treći blok" koji je rekao da trenutno nije u BiH, nego "na sigurnom", te da je čuo da ga traži banjalučka policija.

 


"Konsultovaću advokata, a onda idem u policiju. Pozivam međunarodnu zajednicu da hitno reaguje. Plan je da nas sve poubijaju", poručio je Tomić.

 

Potjernice su raspisane zbog sumnje da su tražene osobe počinile krivična djela i prekršaje, saopštila je policija.

 

Iz policije je, također, najavljeno da će onemogućiti održavanje svih budućih okupljanja koje organizira grupa "Pravda za Davida".

 

Agencija Beta objavila je da je danas došlo do novih hapšenja članova grupe "Pravda za Davida", te da se radi o Sofiji Grmuši i Ozrenu Perduvu.

 

Njihov advokat Milan Malešević rekao je da mu još nije poznato zbog čega su pozvani u policiju, da li kao okrivljeni ili u svojstvu svedoka i da će više informacija imati nakon što se vidi sa svojim klijentima u policijskoj stanici.

 

Njih dvoje su bili uhapšeni i 30. decembra, a nakon 24 sata provedena u policiji pušteni su na slobodu.

 

Na teret im se stavljalo narušavanje javnog reda i mira tokom skupa "Pravda za Davida".

 

(AJB/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još