VIDEO/ UMJESTO SLAVLJA, TUGA GOLEMA

Potresne scene u dvorištu Hrama u centru Banjaluke: Okupljeni građani pjevaju 'Klinac u getu'...

Hronika31.12.18, 19:37h

Potresne scene u dvorištu Hrama u centru Banjaluke: Okupljeni građani pjevaju 'Klinac u getu'...
Dok u ovim trenucima policija i dalje traga za Davorom Dragičevićem i ostalim licima koji se nalaze na policijskom spisku, pred građanima Banjaluke odzvanja još jedna tužna i neizvjesna noć

 

.


Nakon što su se večeras okupili u dvorištu hrama Hrista spasitelja, gdje su ih dočekala zaključana vrata, građani su nastavili mirni protest i zapjevali pjesmu Davida Dragičevića "Klinac u getu".


Umjesto novogodišnjeg slavlja u centru grada, koje je u zadnjem trenutku otkazano, Banjalukom se večeras prolama tuga. 

 


Davidova majka Suzana Radanović željela je večeras u Hramu zapaliti svijeću za svog mrtvog sina, ali to nije mogla učiniti pa je svijeću zapalila u krugu pravoslavne crkve. 


Dok u ovim trenucima policija i dalje traga za Davorom Dragičevićem i ostalim licima koji se nalaze na policijskom spisku, pred građanima Banjaluke odzvanja još jedna tužna i neizvjesna noć.

 

VEZANI TEKST: Jesmo li zaslužili da večeras pjevamo: Najbolje bi bilo da Bosna i Hercegovina ovu noć odšuti... Neka se drugi raduju!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)    


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još