FOTO/ Na olimpijsku ljepoticu slila se rijeka ljudi

'Bijelo dugme' na Bjelašnici okupilo 50.000 posjetilaca: Brega, Tifa i Alen dobili gromoglasni aplauz

Showbizz29.12.18, 16:56h

'Bijelo dugme' na Bjelašnici okupilo 50.000 posjetilaca: Brega, Tifa i Alen dobili gromoglasni aplauz
Na Babinom dolu, mjestu događaja, uprkos niskim temperaturama vladala je uzavrela atmosfera, a u publici su se mogle vidjeti sve generacije, od djece do starijih

 

Već s prvim taktovima pjesme "Noćas je k’o lubenica pun mjesec iznad Bosne" dalo se naslutiti da će 29. decembar biti dan koji će biti upisan na listu najboljih muzičkih događaja u 2018. godini.

 

Tako je jednim od hitova Bijelog dugmeta otpočeo koncert kultnog sarajevskog benda zbog kojeg je na planinsku ljepoticu Bjelašnicu stigla rijeka ljudi.

 

bijelo-dugme-bjelasnica-goran-bregovic-mladen-vojicic-tifa-alen-islamovic

 

Na Babinom dolu, mjestu događaja, uprkos niskim temperaturama vladala je uzavrela atmosfera, a u publici su se mogle vidjeti sve generacije, od djece do starijih.

 

Publiku je pozdravio Alen Islamović nakon čega je uslijedio gromoglasni aplauz rock sastavu, koji je slovio za jednu od ikona bivše Jugoslavije.

 

bijelo-dugme-alen-islamovic-bjelasnica

 

Goran Bregović je nedugo potom istaknuo da je Bijelo dugme u dobrom raspoloženju, a njihov ritam počeo je i nije prestajao nositi na hiljade duša. Svi su plesali i pjevali sve vrijeme nošeni emocijama i dobrom energijom.

 

bijelo-dugme-alen-islamovic-goran-bregovic-bjelasnica

 

U bh. prijestolnici Bijelo dugme je posljednji put nastupalo prije deset godina, dok su ovoga puta u sastavu - Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa, pripremili veseo program, u skladu s Novom godinom.  

 

U organizaciji koncerta učestvovali su marketinška agencija Altermedia, ZOI’84 i Visit Sarajevo.

 

ZOI’84 proslavlja 35 godina postojanja, a koncertom je također obilježen i početak zimske turističke sezone.

 

bijelo-dugme-mladen-vojicic-tifa-bjelasnica

 

- Agencija Altermedia postoji već 15 godina i koncert Bijelog dugmeta bit će upisan kao jedan od naših najvećih događaja. Drago mi je da i mi svojim angažmanom doprinosimo slavljeničkoj atmosferi u Sarajevu, koje posljednjih godina postaje atraktivna novogodišnja turistička destinacija. Također mi je veoma važno poželjeti još više ovakvih sadržaja na Bjelašnici, čije ljepote i potencijale zaista moramo više isticati kako bi ona dobila zasluženo mjesto na mapi zimskih odredišta - izjavio je Rešid Muratović, izvršni direktor Altermedije.

 

Procjenjuje se da je koncertu Bijelog dugmeta prisustvovalo oko 50.000 ljudi, a pratio ga je impozantan broj medija.

 

- Ima dana koje želimo zaboraviti, ima i onih kojih se želimo sjećati. Nadamo se da ćete vi ovaj dan pamtiti kao i mi. Kao jedan divan dan - bile su riječi Gorana Bregovića na kraju koncerta, saopćili su organizatori.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još