KOME JE ZASMETAO USPJEŠNI DVOJAC

Srpski medij razapeo bh. repere: Buba Corelli i Jala Brat pozivali na 'klanje Srba', a sad u Beogradu zgrću astronomske pare!

Showbizz29.12.18, 12:29h

Srpski medij razapeo bh. repere: Buba Corelli i Jala Brat pozivali na 'klanje Srba', a sad u Beogradu zgrću astronomske pare!
Za očekivati je da br. reperi uskoro uzvrate žestokim odgovorom

 

 

Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, poznatiji kao Buba Corelli i Jala Brat, prije nego što su počeli da sarađuju s brojnim pjevačkim zvijezdama i da nastupaju u Beogradu, bili su poznati samo po tome što su na društvenim mrežama pozivali na linč, vješanje i klanje Srba, piše Kurir, te dalje u tekstu navodi:


Za dvojicu repera iz Sarajeva prvi put smo čuli prije tri godine, kada su se pojavile njihove autorske pjesme, koje je najprije izvodila Maja Berović, a kasnije i druge domaće zvijezde. Za kratko vrijeme su postigli vrtoglavi uspjeh, što je rezultiralo time da sve češće nastupaju u srpskoj prijestolnici, i to za astronomske svote novca - 14.000 eura za jedno gostovanje u klubu, a u junu su na stadionu Tašmajdan održali prvi koncert pred 15.000 ljudi.


Međutim, kad se malo bolje analizira njihova cjelokupna karijera, ispostavlja se da je početak fenomena Jale i Bube bio još prije jedne decenije, s tim što on nije bio povezan s muzikom, već s raspirivanjem mržnje i pozivanjem na linč Srba. Preko YouTube naloga svoje izdavačke kuće "Imperija", reperi su prije devet godina objavili nekoliko ovakvih poruka koje sadrže eksplicitnu nacionalnu mržnju, tvrdi Kurir.


Na čemu Kurir temelji svoje tvrdnje, možete čitati ovdje, a za očekivati je da br. reperi uskoro uzvrate žestokim odgovorom.  Prema navodima srpskog medija, oni juče nisu bili dostupni za komentar.

 

Inače, osim što uspješno sarađuje sa zvijezdama srpske estrade, ovaj dvojac za najluđu noć priprema "žurku za pamćenje" u beogradskoj Areni, u tandemu sa Acom Lukasom. Za ovo novogodišnje slavlje, prema dostupnim informacijama, vlada ogromno interesovanje.   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još