posluje preko skrbničkog računa u Raiffeisen BANK

Misteriozni investitor preuzima prvi bh. alternativni telekom operater: Ko je većinski dioničar Teledigitala?!

Biznis Klub29.12.18, 10:53h

Misteriozni investitor preuzima prvi bh. alternativni telekom operater: Ko je većinski dioničar Teledigitala?!
Kako na navodi na internet stranici kompanije Teledigital d.d. Sarajevo, firma je osnovana u novembru 2005. godine kao prvi alternativni telekom operater u Bosni i Hercegovini

 


Investitor koji posluje preko skrbničkog računa u Raiffeisen BANK postao je najveći pojedinačni vlasnik kompanije Teledigital, piše BiznisInfo. Ovaj investitor sada ima 20,6 posto dionica. 


S obzirom da se na listi dioničara pojavljuje preko skrbničkog računa, nije moguće znati o kome se zapravo radi. 


No, kako je BiznisInfo više puta pisao, u posljednje vrijeme zabilježen je niz trgovina dionicama ove kompanije i očito je da jedan ili više investitora idu u njeno preuzimanje.  


U posljednjoj većoj transakciji 21. decembra trgovano je dionicama firme Teledigital u iznosu od 436.441 KM. Kurs ovog emitenta iznosio je 34,92 KM.     


Udio je povećan i na skrbničkom računu Sberbank sa 11,6 posto na 12,1 posto.


Smanjen je udio ZIF-a Naprijed Invest sa 5,6 na 3,4 posto.


Drugi najveći dioničar trenutno je BMK Invest d.o.o. Sarajevo sa 19,9 posto dionica. Vlasnik BMK Investa je Sagena Investment Establishment iz Lihteštajna.


Prije toga se dionicama Teledigitala trgovalo 6. decembra za više od 700 hiljada KM, a u novembru su bile dvije trgovine od po preko 900 hiljada maraka.


Prije toga je u julu prodat paket za 3,78 miliona maraka. Taj paket je obuhvatao gotovo četvrtinu vlasništva kompanije. 


Inače, kako na navodi na internet stranici kompanije Teledigital d.d. Sarajevo, firma je osnovana u novembru 2005. godine kao prvi alternativni telekom operater u Bosni i Hercegovini.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još